• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 August , 2016

Mă tot mir / O ducem din ce în ce mai bine...

Nu ştiu ce raport făcut de Uniunea Europeană ne spune că nivelul de trai din România a ajuns la 57% din media UE, ceea ce e foarte bine, dacă ne gândim că, în urmă cu zece ani, eram la 38% din media Uniunii.

În ritmul ăsta pot trage optimist nădejde că peste alţi douăzeci de ani o să ajungem la nouăzeci şi ceva din media europeană, singura problemă fiind aceea că, la vremea respectivă, nu prea o să mă pot bucura de creşterea asta a nivelului de trai şi a bunăstării naţionale, pentru că din mine o să crească flori.  Da’ nu-i nimic, bine că o duc alţii bine.

Par de-un examplu, există trei angajaţi ai Secretariatului General al Guvernului, oameni de mare excepţie, care primesc un spor lunar egal cu 3.683 de lei, pentru că participă la lucrările şedinţelor unor Comisii. Başca salariul, care nu-i nici el de lepădat. Adică oamenii ăştia sunt plătiţi suplimentar pentru că se află acolo unde trebuie să se afle.

Treaba asta mă confuzează oareşcum, pentru că mie nu-mi dă nimeni nici un leuţ pentru că sunt tot timpul exact în locul în care mă aflu. Chestia asta o fac de când mă ştiu, mereu sunt în locul pe care-l ocup în spaţiu, niciodată altundeva. Super bine plătiţi sunt şi ăia de la CNADNR, ăia care se ocupă de drumurile şi autostrăzile din România. Sporurile primite de oamenii ăştia care administrează ceva ce nu există sunt de ordinul zecilor. Simpla lor enumerare ar umple o pagină de ziar şi n-am atâta loc. Nişte sporuri impresionante primesc şi nişte gălăţeni care lucrează la Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos sub forma unor prime de sărbători şi sporuri de izolare, precum şi nişte felceri de la spitalele ce ţin de CFR.

 

Dacă oamenii merită, să li se dea. Cum bine merită preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene, oameni integri, profesionişti şi bine intenţionaţi, ajunşi doar întâmplător să înfunde închisorile patriei. Ca să-i răsplătească pentru că fac ceea ce fac, tehnocraţii le-au pregătit nişte salarii pe măsura competenţelor lor: 17.600 de lei pentru un preş de CJ, peste 14.000 de lei pentru vicepreş, peste 16.000 de lei pentru prefect, peste 14.000 pentru suptprefect şi până la peste 14.000 de lei, în funcţie de numărul de locuitori, pentru un primar. Un rector va sări de 10.000 de lei şi am rămas cu o singură întrebare: cât ia vicepreşul lui Tăriceanu, Dănuţ Chirilă, semianalfabetul ăla care zicea că este conferenţiar universar?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.