• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Noiembrie , 2016

Mă tot mir / Nicolicea vrea, da’ n-are

Deputatul ăla antipatic de la PSD, de fapt, unul dintre antipaticii deputaţi, indiferent de partid, Eugen Nicolicea, a venit cu cea mai minunată idee din ultimele luni, idee pe care a transformat-o în proiect de lege. E drept că un analist militar a catalogat proiectul de lege al lui Nicolicea ca fiind cea mai mare cretinitate din lume, şi alt analist militar a zis că proiectul face parte din capitolul tâmpenii calificate.

 

Ca să nu muriţi proşti, aşa, ca Nicolicea, poftiţi de vă informaţi cum se cade. Nicolicea vrea să se înfiinţeze o Gardă Naţională care să fie o structură paralelă cu armata şi să se afle sub comanda Parlamentului. Deja Nicolicea demonstrează că de prostie nu te poate apăra nicio gardă. Nicolicea se apără cu garda inversă, că cică şi polonezii şi americanii au o aşa gardă. Corect, au, şi-i naţională, da’ nu-i sub comanda Parlamentului, care are altă treabă, respectiv să legifereze, nu să comande trupe.

 

Pe Nicolicea, dacă o să-l împuşte în cap unul din viitoarea gardă, pe care tot el o să o înfiinţeze, n-o să păţească nimic, că nu-i atinge niciun organ vital. Eventual în genunchi, că individul a ajuns cu educaţia la genunchiul broaştei. Înainte vreme, când auzeau de Nicolicea, vizualizam o faţă total respingătoare, da’ acuma, cu proiectul ăsta nou, am devenit filosof, pentru că, atunci când aud de Nicolicea, vizualizez nimicul.

Merg mai departe cu această trăire a absurdului, pentru că îmi dau seama că nimicul scoate vorbe din care reiese, fără urmă de tăgadă, că viitoarea guardie, musai naţională, o să aibă opt brigăzi de infanterie sau motorizate, una de geniu şi una de artilerie; fiecare brigadă va fi alcătuită din şase batalioane; vor exista opt baze de elicoptere care vor avea în dotare elicoptere, avioane de transport şi avioane de vânătoare de producţie autohtonă. Nicolicea, acest general prost în rezervă (opţional se poate citi şi „acest prost, Nicolicea, general în rezervă”), nu ştie că noi nu producem avioane de vânătoare şi că în bazele pentru elicoptere nu pot acţiona avioanele militare.

Armata română e oricum praf la capitolul dotări, da’ nu-i nimic, rezolvă Nicolicea tot, inclusiv avioanele pe care nu le producem, că o să facă el ceva avioane de hârtie la şedinţele Parlamentului în care o să se plictisească. Ar fi multe de spus despre Nicolicea, da’ importantă e doar concluzia. Nicolicea vrea prezervativ, da’ n-are puţă...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.