• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Mai , 2015

Mă tot mir / Nevoia de donaţii

Blogosfera asta e plină de surprize. Din păcate, nu toate surprizele sunt plăcute. Ofiţerul sub acoperire, descoperit în cele din urmă de el însuşi într-un moment de delir, adică Robert Turcescu, s-a scremut să nască o idee măreaţă din care, bineînţeles, să câştige ceva firfirei, cât să poată să mănâncă şi gura lui ceva. Şi gura soţiei.

Ca urmare, Roberţelul a anunţat că-şi face o televiziune online, exclusiv de ştiri şi de comentarii. Pentru toată treaba asta, Turcescu, care-i sărac ca Ion Iliescu şi cinstit aproape tot aşa, a cerut sprijinul românilor. Orice fraier poate să doneze printr-un SMS cinci euro, la care se adaugă TVA, pentru punerea în practică a ideii creţe a Turcescului. Care Turcescu zice că el îşi va pune notorietatea în slujba acestui proiect extrem de generos.

 

S-ar putea ca banii donaţi de fraierii din ţară să nu ajungă şi atunci Robertul are nevoie şi de sprijinul românilor din diaspora. Ce le spune Turcescu românilor din diaspora? O chestie atâta de simplă de-mi puşcă capul de nervi că nu m-am gândit io la ea: dacă vor să se facă auziţi, dacă vor să se implice în viaţa politică, dar nu vor să fie prizonierii partidelor de cumetrie, dacă vor să arate cum au fost batjocoriţi şi au fost puşi la colţ, dacă vor să arate că există şi români capabili, muncitori şi serioşi şi multe alte chestii, atunci să sprijine înfiinţarea unei televiziuni, cică prima, online.

Ca să fie momeala şi mai atractivă pentru handicapaţii care o să-i dea bani, Robi anunţă că el şi nevastă-sa îi invită la o cină în oraş pe ăia care o să doneze între 500 şi 1.000 de euro. Pe ăia cu deficienţe mintale majore, adică ăia care o să doneze peste 1.000 de euro, Robertul şi nevastă-sa îi invită de-a dreptul la ei acasă, unde o să-i servească cu un pahar de vin şi o felie de plăcintă cu brânză.

 

Chiar dacă nu-i a mea, ideea este, trebuie să recunosc, genială. Ca urmare o s-o adopt fără niciun fel de rezerve şi fac următorul anunţ: vreau să-mi fac şi io televiziune online şi pentru asta am nevoie de bani. Cine îmi donează de la 2.000 de euro în sus (ăilalţi donatori nu mă interesează, să-i dea bani lui Turcescu) este invitatul meu, la mine acasă, la un pahar de zămătişă şi o pancovă cu silvoiz! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.