• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Ianuarie , 2018

Mă tot mir / Mulţi, da’ din Teleorman!

Io până acuma n-am ştiut, da’ m-am in­teresat şi am aflat o chestie: la o populaţie de aproape 70 de milioane de oameni, Franţa are 39 de secretari de stat. Româ­nia, care are o populaţie de trei ori mai mică, beneficiază de 135 de secretari de stat! Cei mai mulţi dintre netrebnicii ăştia, dintre băgătorii ăştia de seamă, dintre frecătorii de mentă sunt din Teleor­man, după cum şi cei mai mulţi dintre mi­niştri sunt tot din Teleorman. De aia trag io concluzia că Teleormanul ăsta tinde să devină un teritoriu decupat din scenarii science-fiction, un fel de dreptunghiul ber­mudelor, de zonă crepusculară, de zonă zoster, de ţinut plasat la marginea oniricului, toate la un loc.

Multe lucruri rămân inexplicabile, dacă ne referim la Teleorman. În judeţul ăsta de rahat nu există nici o librărie. Nu că ar trebui, că la ce să folosească atâta citit? Te deturnează numai de la alte activităţi mult mai plăcute şi mai folositoare, cum ar fi furatul, deturnarea de fonduri euro­pene, şpaga, traficul de influenţă, luarea şi darea de mită. Cu toate astea, am văzut nişte cetăţeni de origine teleormăneană, fără toţi dinţii în gură, îmbrăcaţi cu nişte frumoase fâşuri chinezeşti produse în urmă cu trei decenii, în mod evident certaţi cu apa şi cu lama de ras, care se împăunau nevoie mare cu performanţele liderilor politici cu origini în Teleorman. Explicaţia lor e simplă: cică în Teleor­man oamenii e mai înţelepţi decât în alte locuri, e foarte bine pregătiţi, a făcut şcoli la Videle sau la Alexandria şi asta le dă aşa o expertiză că ei poate să ocupe orice post în ţara asta fără nici un fel de pro­blemă. Simplu, ce să mai discutăm...

Toate făcăturile astea sunt creaţiile lui Dragnea, un greţos care devine pe zi ce trece tot mai odios. În curând, întreaga populaţie a Teleormanului va fi angajată în diferite posturi în cadrul guvernoiului. A fi teleormănean va însemna, implicit, să fii batăr ministru secretar de stat. Evoluţia în organigrama guvernoiului va fi condiţionată de gradul de incultură şi de mojicie afişat, de greutatea mucilor adu­naţi în mustaţă şi, nu în ultimul rând, de abilităţile specifice şi necesare desfă­şurării în bune condiţiuni a activităţii de jaf organizat. Cu cât aspirantul la funcţii gras plătite va fi mai prost, mai hoţ şi mai libidinos, adică cu cât va fi mai Dragnea, cu atât succesul va fi mai facil de obţinut. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.