• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Ianuarie , 2015

Mă tot mir / Memorii activate de străluciri nichelate

Viorel Hrebenciuc a început să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă. O fi având ceva rol şi celula arestului în care se află de ceva vreme. Interesant cum starea de arest trezeşte amintiri care altfel ar fi rămas îngropate adânc. Hrebenciuc şi-a amintit brusc că Mircea Geoană ar fi beneficiat de nişte finanţări ilegale în vremea campaniei electorale pentru funcţia de preşedinte al României. E bine că Hrebe şi-a amintit de chestiile astea, chiar dacă resuscitarea memoriei fostului senator a necesitat cinci ani şi o arestare.

Se pare că foştii colegi de partid şi parteneri de afaceri necurate ai lui Viorel Hrebenciuc dorm mai nou cu ochii deschişi, precum iepurele, chiar dacă motivele sunt altele. Nu pielea foarte întinsă e motivul acestei stări de veghe încordată, ci teama de o vizită neanunţată, dar cu final aşteptat, a mascaţilor. Potrivit unor surse judiciare, arestatul Hrebenciuc a început să facă denunţuri în legătură cu diverse fapte de corupţie săvârşite de foştii lui colegi de partid. Din nou avem de-a face cu o memorie activată tardiv şi luminată de strălucirea nichelată a cătuşelor.

Arestat în dosarul „Jaf în codrii României”, Hrebenciuc a avut o uluitoare revelaţie: nu doar în codrii României a existat un jaf, ci şi în Delta Dunării, pe crestele munţilor, în Subcarpaţii de curbură, pe văile râurilor, pe litoralul românesc, cam în toate formele de relief pe care patria noastră le deţine şi, în general, în toate aşezările, urbane şi rurale, deopotrivă.

 

Memoria asta selectivă, cu activare întârziată, l-a străfulgerat şi pe fostul deputat Ioan Adam, la fel de reţinut, nu în declaraţii ci în arest, ca şi Hrebenciuc. Adam ăsta, un infatuat cum rar mai poţi întâlni pe plaiurile mioritice, e parcă mult mai antipatic decât Hrebenciuc, asta în condiţiile în care Hrebe reuşeşte să enerveze pe oricine îl vizualizează, chiar şi doar într-o fotografie. Poate că Adam are darul ăsta de a irita suplimentar şi pentru faptul că el era profesor la o facultate de Drept în vreme ce se făcea vinovat de instigare la abuz în serviciu, de constituire a unui grup infracţional organizat şi de trei infracţiuni de cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Până o să se apuce de scris cărţi în puşcărie, exerciţiile astea de memorie sunt binevenite.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.