• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Septembrie , 2013

Mă tot mir / Meciul anului

Avântul Bârsana are cont de facebook şi adună tot mai mulţi admiratori. E drept că sunt şi destui rău voitori care râd de echipa care va juca cu Steaua Bucureşti în şaisprezecimile Cupei României. Ăştia răii zic că Avântul Bârsana are şansa lui Gogu Mortu’ în meciul ăsta, dovedind în acest mod simplu că nu înţeleg nimic din fenomenul numit fotbal, unde se poate întâmpla orice, cum ar spune Piţi şi Corneluş Dinu, aceşti Avicenna şi Averoes ai teoriei româneşti privitoare la fotbal. Rău voitorii habar n-au că pe 15 septembrie Avântul Bârsana a învins cu 3 la 2, şi asta în deplasare, pe Brişca Sarasău! După aşa o performanţă, nimic nu e imposibil.

Io cred că va fi un meci echilibrat, mai ales că Steaua vine zdruncinată după meciul din Champions League şi e cu moralul la pământ. Ai noştri, dimpotrivă, sunt conectaţi la tensiunea meciului, că e meciul vieţii lor. Steliştii au şi vreo doi accidentaţi şi o să joace cu lotul subţiat. Un alt avantaj ar fi acela că galeria Stelei s-a arătat cam apatică, în timp ce bârsăoanii o să se ducă la Bucureşti cu toată galeria lor, poate chiar şi cu o tobă. Mare avantaj îl constituie pentru ai noştri şi faptul că-s mai credincioşi. Au şi mănăstire faină, de maici, în vreme ce Steaua n-are astfel de aliaţi decât la Muntele Athos, da’ ăia-s taici, de pe vremea în care Gigi era liber şi zburda pe ecranele televizoarelor mai ceva ca mieii pe dealurile Bârsanei.

Poate primele minute să fie ceva mai echilibrate, până se obişnuiesc ai noştri cu terenul, că la ce relief are Bârsana bănuiesc că terenul de acolo e puţin în pantă. După aia, bârsăoanii cred că o să pună stăpânire pe joc. Mai greu o să fie să-l scoată pe Bourceanu din joc, da’ nici ăla nu poate alerga cât calul, că-i om şi el.

Din câte am priceput, meciul va fi televizat. Cu siguranţă televiziunea care va transmite meciul o să spargă toate audienţele. Ce-i aia Măruţă, ce-i aia “Que bonito amor”, ce-i aia Teo Trandafir? Astea-s mizilicuri. Cel mai frumos va fi finalul meciului, când ai noştri o să facă schimb de tricouri cu ai lor, că au şi ai noştri tricouri. Albastre. Am văzut io. Poate-s puţin ştopălite, după meciul cu Brişca Sarasău, da’ nu cred să conteze prea mult pentru stelişti. Că nici ei nu prind un aşa meci în fiecare zi…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.