• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Decembrie , 2014

Mă tot mir / Marko, Marton, Mate

Mare nenorocire, mare! Deputatul Marko Attila-Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este cercetată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, poate fi arestat preventiv. Aşa au hotărât colegii lui din Camera Deputaţilor. Sau cel puţin o majoritate a acestora. Această nemernicie românească, rasistă, ultranaţionalistă şi xenofobă nu a scăpat de ochiul vigilent al lui Marton Arpad, altă făcătură udemeristă din Camera Deputaţilor. Arpad, dragul de el, zice că se urmăreşte readucerea statului poliţienesc în România, că hoverul Marko Attila-Gabor nici nu era în Bucureşti la şedinţa în timpul căreia s-a săvârşit infracţiunea, că respectivul e nevinovat şi că votul deputaţilor este unul etnic. Alt deputat udemerist, Mate Andras-Levente, a anunţat că a fost contactat de reprezentanţi ai unor ambasade şi că va vedea ce va face în continuare.

Ce nu spune lepra asta de Marton Arpad - Francisc este că Marko Attila - Gabor a fost condamnat, în 28 iunie 2012, la trei ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Buzău, care l-a găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Ulterior, pedeapsa a fost schimbată în trei ani cu suspendare. Ca urmare, nu avem de a face cu un îngeraş, nici dacă îl înfăşezi în scutece piroş-feher-zold.

În acelaşi timp, ailaltă lepră, Mate Andras - Levente, lider al deputaţilor UDMR, uită să precizeze că şi el a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, decizia fiind dată de Curtea Supremă. În mod normal, nici infractorul Marko, nici infractorul Mate nu ar mai fi avut ce căuta în Parlament. Mă gândesc că faptul că îşi fac mendrele prin Parlament nestingheriţi de nimeni o fi tot o formă de manifestare a ultranaţionalismului românesc.

 

Cel mai mult place la mine că pe Marton asta, deputat de Covasna, ai născut mamica lui la Târgu Lăpuş, în Maramureş, sau la Magyarlápos-Marmoros, ca să place la el mai mult exprimarea. Asta bun dovadă că prostia nu ţine cont de graniţe judeţene şi face câteodată un migraţie. Asta iarăşi place la noi: să migrează proştii astea de la noi la ei, mânca-i-ar corhazul! Bun lucru de ştiut la Marton: infracţionalitatea nu are etnie; dacă Adrian Năstase, ţigan, este hoţ, dacă Relu Fenechiu, român, este hoţ, asta nu se înseamnă că Marko Attila - Gabor, ungur, este nevinovat şi că nu poate să face la el börton, adică temniţă. Eirted?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.