• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 14 Decembrie , 2016

Mă tot mir / Mână moartă

Duminică, 11 decembrie, pe scena Teatrului Municipal Baia Mare se va juca piesa cu titlul „Mână moartă”, o alegere extrem de inspirată a conducerii teatrului, pentru că în ziua respectivă o să ne alegem noii parlamentari, care pot fi, la o adică, vechii parlamentari. Indiferent de cei care vor câştiga alegerile, tot de o mână moartă vorbim, pentru că, aşa cum ne-am obişnuit, minunaţii noştri parlamentari sunt nişte jucători fictivi în ansamblul societăţii, absolut decorativi, folositori precum pătrunjelul în supă şi ficusul în colţul camerei.

Partidele au aruncat în luptă candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor, care mai de care mai curaţi politic, mai cu bune intenţii, mai cinstiţi şi mai bine pregătiţi. Dacă stau bine şi mă gândesc, aşa s-au petrecut lucrurile mereu, cu toate că, mai devreme sau mai târziu, s-a ajuns la situaţia paradoxală în care cinstiţii ăştia au ajuns să fie cercetaţi, arestaţi şi condamnaţi. Statisticile spun că, din punct de vedere numeric, am putea avea trei Parlamente formate din senatori şi deputaţi care au avut probleme cu justiţia. 

Dacă ne luăm după promisiunile electorale, nici nu încape îndoială că o să trăim ca în sânul lui Avraam, imediat după ce catindaţii o să-şi plateze cururile în fotoliile de parlamentari. O să ne crească lefurile şi pensiile, o să se ieftinească apa, papa, corentul şi fotoghinul, gazul o să fie gratis, o să se închidă închisorile din lipsă de infractori, reţeaua de autostrăzi o să fie mai densă decât cea belgiană, fiştecare român o să aibă batăr un Lamborghini, din cer o să ningă vată de zahăr, iarna, şi o să ploaie ice-tea ori horincă, după preferinţe, în lunile de vară.

Dacă nu ţinem cont de promisiunile electorale şi suntem cât de cât normali la cap, atunci o să realizăm că nici măcar o zecime din promisiunile de azi nu vor fi îndeplinite în viitorii patru ani. Apoi, înainte de viitoarele alegeri, o să ne consolăm, ca de fiecare dată, cu ideea că şi alţii ar fi furat la fel de mult şi că nici alţii n-ar fi făcut nimic pentru noi. Indiscutabil că pentru ei vor face ceva, pentru că ăştia care-s mână moartă au mâna lungă. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.