• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 August , 2016

Mă tot mir / Mamaia şi ororile ei

Vasile Bleaga a împlinit o frumoasă vârstă, respectiv şaizeci de ani, exagerat de mulţi, după umila mea părere, pentru că nu-i merită. Bleaga ăsta, individul cu fălcile şi privirea de maidanez abuzat de alţi maidanezi mai mari, că de aia l-a şi comparat fostul lui stăpân, Băse, cu ceva javră, a păstrat din vremea în care era coleg de partid cu primul marinar al ţării apucăturile de mafaldă şi de cocalar. Ca urmare, Văsălică şi-a ţinut ziua de naştere pe o terasă din Mamaia, terasă deţinută de alt prost de frunte al ţării, Marica. Da, mă, ăla, de care zicea lumea că-i fotbalist şi el nu era deloc. 

Ca să fie paranghelia de neam prost la superlativ, Bleaga a invitat tot felul de mafalde şi de cocalari, lista e prea lungă pentru că să-i amintesc pe toţi, printre care, la loc de cinste, s-a numărat Adriean Videanu, tipul ăla care-ţi provoacă voma numai când îi vezi moaca, tare de cap precum e betonul din cărămizile pe care le toarnă firmele lui. Foarte frumos s-au distrat jegoşii ăia la Mamaia, c-am văzut imagini cum beau băuturi scumpe, cum să ţucau şi cum săreau ei pă muzici sprinţare ţânându-se pă după cap. Vasile Bleaga nici n-a cheltuit mult cu cheful ăsta de neamuri proaste, ceva pe la o jumătate de miliard de lei vechi, adică cam cât câştigă un amărăştean în patru ani de zile.

 

Am zis că nu-i amintesc pe toţi cei prezenţi acolo, că-s mulţi, da’ nu mă lasă sufletul să nu remarc o absenţă notabilă: Elena Udrea. E drept că ea e acuma la alt partid, da’ ce contează? Matracuca şi cotrohariţa asta e tot la Mamaia, cam de vreo două luni, absentând numai când trebuie să meargă să se iscălească la ceva circă de poliţie din Bucureşti. Şi individa e de mare efect la paranghelii din astea.

Cum de unde ştiu că tuta e la Mamaia? Ne-a spus ea la toţi, ba ne-a dat şi programul ei. Aşa am aflat că citeşte zilnic Paraclisul Maicii Domnului, aleargă la răsăritul soarelui pe plajă, face meditaţii 10-15 minute, e pozitivă, recită mantre puternice de protecţie, bagă în ea numai chestii de post (apă plată cu cisterna,  suc de sfeclă roşie, cafea de soia cu sirop de caramel şi legume crude cu humus), îl citează pe Arsenie Boca şi ne îndeamnă pe noi, ăştia care n-am furat, să ne rugăm şi să ne înfrânăm plăcerile, că-i post.

 

Am şi io o întrebare: când se termină postul, adică de Sfântă Mărie Mare, care-i şi Ziua Marinei, pentru care se duce şi Băse la mare, Udrea o să se lase de postit şi o să bage ceva carne în gură?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.