• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

Mă tot mir / Logica lui Mircea Delatrezo

Dacă nu ştiţi ce este Mircea Drăghici, aflaţi că omul e trezorier. Şi nu unul oarecare. De-a dreptul la PSD, care-i cea mai a dracului adunătură de oameni, de la secta haşaşaşinilor încoace. Drăghici ăsta, numele e de tristă amintire, ce-i drept, dar la PSD se potriveşte, e un trezorier econom, strâns la pungă cu piţulele partidului, ce mai, eficient mai ceva decât Hagi Tudose.

Ca urmare, omul responsabil cu lovelele în haita asta de prăduitori s-a hotărât să ne demonstreze cât e el de capabil, urmarea fiind aceea că ne-a informat asupra faptului că datoria partidului foarte social şi extrem de democrat este de doar 7 milioane de euro.

 Mai zice Mirciulică că, mai înainte vreme, în 2010, datoria partidului era de 10,5 milioane de euro, el reuşind să scadă datoria cu 4,5 milioane de euro, care matematică trebuie să recunoaşteţi că e minunată, inovativă şi avangardistă. Dacă reuşeşte să mai plătească vreo 5 milioane de euro din cei 7 rămaşi, atunci mai rămân de plată numai vreo 4 milioane.

 

Ce un pricep în ruptul capului e cum mama dracului a ajuns un partid plin de borfaşi, de jefuitori ai banului public, de hoţi şi de nemernici să aibă asemenea datorii umilitoare pentru ei, ca partid în general şi ca indivizi în particular. Păi ăştia-s bani la prestanţa lor? Toată datoria asta o putea acoperi un singur mahăr pesedist, dintr-o trăsătură de condei, chiar dacă respectivul era semianalfabet.

 

Mă întreb dacă datoria asta trebuie musai plătită. Că-n politică lucrurile stau de multe ori sprijinite pe logica matematicii lui Mircea Delatrezo. Că lucrurile stau aşa cum bănuiesc io o dovedeşte recenta aducere aminte a lui Fidel Castro, care zice că Statele Unite ale Americii datorează Cubei mai multe milioane de dolari din vremea poveştii ăleia vechi, aia cu rachetele. N-am auzit ca americanii să fi sărit ca arşi şi să trimită spre Cuba ceva marafeţi. Nici cât valorează un trabuc fumat de Il Lidero Maximo.

De Grecia, mai are rost să grăim ceva? O să-şi plătească datoriile atunci când o să le dau io banii necesari, ceea ce-i exclus, din cauză că io-s dator la o bancă şi aştept să-mi dea unul nişte bani pe care i-am dat cu titlul de împrumut cu ceva vreme în urmă, care unul ăla de l-am amintit mai înainte zice că n-are bani şi că atunci când o să facă rost o să-şi plătească cotizaţia la PSD, că altfel, zice Mircea-cu-paraii, îl dă afară din partid. 

 

Soluţia e oarecum fără ieşire şi-mi pare tare rău... de mine şi de greci...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.