• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Noiembrie , 2013

Mă tot mir / La Kim Jong-un te poţi uita, da’ la filme ba!

La începutul lunii noiembrie, mai exact în data de 3, aproximativ optzeci de nord coreeni au fost executaţi în şapte oraşe din Republica Populară Democrată Coreea. Cei mai mulţi dintre oamenii executaţi pe stadioane dubuite de oameni aduşi cu forţa s-au făcut vinovaţi de o infracţiune extrem de gravă, adică s-au uitat la emisiunile difuzate de un post de televiziune sud-coreean, emisiuni înregistrate şi duse în Coreea de Nord pe DVD-uri sau stickuri de memorie.

Ca să fie toată treaba oablă şi îndreptată cum se cade la lege, regimul nord-coreean a hotărât ca rudele celor executaţi să fie trimise în lagăre de concentrare. În general, când spui regimul nord-coreean, rosteşti numele lui Kim Jong-un, cel mai al dracului şef de stat, pe lângă care Ceauşescu n-a fost decât un îngeraş cu totul şi cu totul nevinovat.

Pe vremea ciuruitului, dacă aveai o furculiţă de calitate, puteai vedea campionatele mondiale sau europene de fotbal, că le transmiteau ungurii. Unii aveau chiar “antenă de Ungaria”. Din când în când, mai prindeai şi un western, la care te cruceai de ce bine ştie să vorbeşte ungureşte Winetou cu Old Shaterhand.

În sud, românii se uitau la posturile de televiziune bulgăreşti şi sârbeşti. Pentru treburile astea, nimeni n-a fost executat, ceea ce nu înseamnă că Ceauşescu a fost uşă de biserică.

Da’ nici aşa de idiot ca şi Kim Jong-un ăsta n-a fost. Noul conducător al Coreei de Nord e mai deraiat decât tat’su, care nici el n-a fost ipen la minte. Apropos de tat’su, Kim Jong-un a decretat o sută de zile de doliu naţional după ce Kim Jong Il a dat în primire. În perioada asta, nici un nord-coreean n-a avut voie să se atingă de vreo băutură alcoolică. Şi pentru că un ofiţer a încălcat consemnul, a fost condamnat la moarte şi executat.

Originalitatea lui Kim Jong-un e că pe amărâtul ăla de ofiţer l-a împuşcat cu tunul.   Ăilalţi condamnaţi la moarte şi executaţi recent pe stadioanele nord-coreene s-au făcut vinovaţi de prostituţie. Şi-or fi pupat gagica în public, săracii.

Or fi uitat amărâţii că e interzis, ori o fi fost din cauza foamei, că şi foamea prosteşte...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.