• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2014

Mă tot mir / Învăţăturile Victoriei către Victoraş

Multe evenimente de la începutul anului erau previzibile, ceea ce a făcut ca începutul lui 2014 să fie cam neinteresant. Pe Adrian Năstase l-au ascuns din nou la „mititica”, ceea ce era previzibil, e de bun simţ şi de apreciat, împotriva tuturor celor care îi plâng astăzi de milă.

La fel de previzibil a fost şi divorţul curvuştinei ăleia din cauza căreia nu te mai poţi uita la niciun post de televiziune fără să nu îl vezi pe amărâtul ăla de prezentator meteo, posibil băiat bun, sigur prost făcut grămadă, că altfel nu se explică. În fine, venirea lui Adrian Mutu la Petrolul a fost o mişcare anunţată de anul trecut, aşa că nici evenimentul care va duce la prăbuşirea iremediabilă a „găzarilor” în clasament nu a mirat pe nimeni.

Ceva mai surprinzătoare a fost vizita scurtă, că astea-s cele mai plăcute, a Victoriei Nuland, asistent al secretarului de stat american, ăsta din urmă fiind un fel de ministru de Externe al americanilor, numai că-i zice altfel.

Pentru că noi nu ştim cum stă treaba cu democraţia, măcar din când în când, americanii trebuie să ne trimită pe cineva care să ne explice cum stă treaba şi, mai ales, cum ar trebui să stea.

N-am priceput, că nimeni n-a explicat cât de cât coerent, de ce nu s-a întâlnit doamna Nuland cu Ponta, mai ales că mesajul principal transmis de doamna în cauză viza Guvernul României. În aceste condiţii, doamna Victoria trebuia să-şi deplaseze fizicul la Palatul Victoria şi nu la Palatul Cotroceni. Ponta era prin oareşceva vizită privată prin Italia şi, uite aşa, nu se ştie de ce Victoria nu s-a mai întâlnit cu Victoraş.

 

În fine, principalul mesaj transmis de Nuland a fost acela că Statele Unite au nevoie de o aliată cât mai democratică, cât mai puternică şi cât mai curată posibil. Ca urmare, trebuie ca instituţiile democratice să funcţioneze şi reformele deja realizate trebuie apărate cu dârzenie şi cu mare hotărâre.

Victoria şi-a mai exprimat îngrijorarea legată de imixtiunea politicului în justiţie, lucru subliniat mai apoi de preşedintele Băsescu într-o conferinţă de presă în care i-a informat pe români că sunt cu un pas în prăpastie.

Aşa o fi, numai că afirmaţia asta mă nedumireşte puţin. Cine l-o fi mătrăşit politic pe Năstase, în acest caz? Şi de ce nu există nici un condamnat din rândurile fostei găşti a lui Băsescu, că pretendenţi ar fi destui? 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.