• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Martie , 2017

Mă tot mir / Iată avortonul!

Când e vorba despre bătălia pentru cio­lan, de cele mai multe ori treburile se complică. Dacă se mai adăugă la bătălia asta şi posibilitatea ca măcar unuia să-i atârne la final pielea în băţ, lucrurile se schimbă atât de dramatic încât ce era bun devine rău şi invers. Chiar dacă aparent nu există nicio logică, o explicaţie tot există.
Au trecut exact atâtea luni câte necesită o femeie să ducă la bun sfârşit o sarcină şi, în loc de un bebeluş dodoloţ, iată avortonul politic rezultat. Cam cu vreo nouă luni în urmă, între Marinel Rob şi Cătălin Cherecheş nu exista decât lapte, miere şi, din când în când, câte o limbă delicată dată de Rob, că de aia-i robul rob, să-şi lingă stăpânul.
La vremea aia, Robul îi mulţumea primarului reales pentru încrederea acordată (asta se traduce prin faptul că l-a pus să-i ţină scaunul cald până se întoarce de la răcoare) şi zicea că se bazează pe apara­tul de specialitate al primarului, în care sunt oameni deştepţi, cu simţ civic. La vremea aia, Coaliţia pentru Baia Mare era considerată de amândoi ca fiind o soluţie minunată pentru rezolvarea tuturor pro­blemelor băimărenilor.
După nouă luni, Coaliţia pentru Baia Mare s-a dovedit a fi o făcătură nefunc­ţională, un mutant politic respingător, fără viziune, fără soluţii, fără proiecte, fără coerenţă şi, în general, fără niciun orizont.
Dincolo de toate astea, ceva s-a schimbat radical şi ce a fost bun a devenit foarte rău. Nu cred că mai e bun nici măcar şoferul lui Cherecheş, ăla pe care Rob l-a acceptat pe postul de consilier personal şi care era foarte tare la salubrizare, fiind, aşa zicea Rob, foarte implicat şi foarte eficient. A văzut toată lumea cât de eficient e.
Ceva a văzut de-o vreme încoace şi Cătă­lin Cherecheş, anume că limba robului
s-a reorientat puţin, în punctele esenţiale, spre alte şezuturi. Atunci a început să observe că oraşul e înecat în mizerie, că suntem îngropaţi în zăpadă amestecată cu noroi, că trebuie restructurată autoritatea locală şi că sunt consilieri care nu se spală, de-au ajuns să pută.
În replică, Rob s-a zburlit şi el puţin şi a cerut un audit la Primăria Baia Mare, care să lămurească nişte chestiuni din perioada în care Cherecheş era pe tron şi el, Robul, îi ducea oala de noapte. Şi dacă Cherecheş a remarcat că oraşul e îngropat în mizerie, Rob ne-a anunţat ce ştiam de mult: că oraşul e îngropat şi-n datorii. Iată avortonul în toată splendoarea lui!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.