• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Aprilie , 2015

Mă tot mir / Fundamental!

Există boli de care nu poţi să scapi, orice ai face. Boala asta de Adrian Năstase e una dintre ele. Ca să-mi crească mie tensiunea, foarte probabil şi altor hipertensivi, infractorul apare tot mai des pe sticlă. Ultima apariţie a bolii ăsteia mârşave şi incurabile a fost cauzată de o reuniune a Consiliului Consultativ al Ministerului Afacerilor Externe, din care fac parte toţi foştii miniştrii de Externe ai României. Asta poate să nu fie un lucru rău, că unde-s mai multe minţi luminate de flacăra înţelepciunii diplomatice odată apar şi soluţiile geniale pe care unul singur nu le-ar putea vedea nici dacă l-ar lovi în ochi cu maximă violenţă. Caz nasol, dacă ţinem cont de faptul că actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, poartă ochelari.

Ce nu pricep io e de ce avea nevoie Bogdan Aurescu de boala de Năstase? De ce nu putea să se întrunească, să se reunească, să se adune Consiliul fără infractor? Cât de trebuincioasă era expertiza penalului ăsta de cea mai joasă speţă? Nu puteau izmenele de pe Aurescu să tremure cu suficient aplomb de frica Rusiei dacă nu era prezent şi Năstase să i le agite puţin? Şi mai am o nelămurire: de ce trebuia Aurescu să-l invite şi pe ălalalt infractor fost ministru de Externe, adică pe Adrian Severin? E vreun mare ştiut şi ăla? Nu se putea rezolva nimic fără expertiza ăluia din cauza căruia ne-am mai făcut o dată de tot rahatul în Europa?

 

Din zece foşti miniştrii invitaţi, doi sunt penali, adică 20%, că nu-i aşa de greu de calculat. Nu putea Aurescu să-i cheme numai pe ăilaţi opt? Acelaşi Aurescu s-a câcat pe gură şi a afirmat că: „Diplomaţia este instituţia fundamentală a statului român”. Păi dacă-i aşa de fundamentală, de ce n-o respecţi, mă, amărâtule? De ce chemi infractori să hotărască ce şi cum trebuie să facă instituţia asta aşa de fundamentală? Singura explicaţie ar fi aceea că dacă tot începe cu fund (amentală nemaiavând importanţă în acest context) instituţia are nevoie de Adrian Năstase în spatele ei. Că la treaba asta se pricepe la fel de bine ca la furat.

 

Bogdănel de la Externe ar trebui să-şi verifice buletinul sau cartea de identitate. S-ar putea să constate cu stupoare că-l cheamă Escu, Aur-ul dispărându-i după întâlnirea cu Bombonel. O recomandare de final pentru actualul ministru de Externe: dacă îşi găseşte Aur-ul pe jos şi prin preajmă se află Adrian Năstase, să-l lase acolo, să nu se aplece, nici măcar dacă poartă la momentul respectiv chiloţi de tablă. Fundamental! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.