• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2015

Mă tot mir / Fotbalul şi cultura au de pierdut

Din cauză că-s foarte nepriceput, recunosc treaba asta, nu pricep de ce nu-i lasă autorităţile astea nefericite şi neinspirate de la noi din ţară pe infractori în închisori, acolo unde le e locul. Nu de alta, dar ăştia ne strică fotbalul. Am argumente beton când spun treaba asta.

 

Uite: cât timp a stat Gigi Becali la mititica, Steaua a mers cum nu se poate mai bine. Cu Costel antrenor, Steaua a câştigat campionatul, Cupa României, plus Supercupa României. Cum a ieşit oierul la loc cu verdeaţă, adică la stadion, a şi început întristarea şi suspinarea. Jucătorii, care mai ştiau cât de cât ce-i aia băşică şi cum se trage cu membrul în ea, au fost vânduţi şi în locul lor a fost adusă ceva oaste de strânsură care nu dă randamentul dorit de Războinicul Luminii lipsă. A mai adus Gigi şi un antrenor fără acte corespunzătoare, sau mai bine spus cu acte lipsă, că o diplomă de bacalaureat n-a stricat nimănui, nici măcar portarului de la stadion.

 

Una dintre regretabilele urmări ale eliberării din detenţie a mai sus amintitului patron, de meserie păcurar, a fost aceea că Steaua şi-a pierdut strălucirea în aşa măsură, încât, în curând, nici de sărbători n-o să mai umble cineva cu Steaua. Toată treaba asta vine şi dintr-o prea mare iubire de cultură a autorităţilor, chestie despre care am mai scris. Cum se trezesc infractorii ăştia după zăbrele, cum îi apucă patima scrisului. Rezultă cărţi, despre care aflăm, cu stupoare, că sunt lucrări ştiinţifice.

 

Alt argument beton: de cum s-a auzit că Ion Nicolae a cerut să fie pus în libertate pentru că a scris patru cărţi în doar patru luni de detenţie, Astra a trecut printr-un şoc extrem şi a ajuns să fie condusă cu 2-0, pe teren propriu. Noroc că nu s-a produs, deocamdată, eliberarea infractorului, că se putea ajunge la un scor fluviu. 

 

Uitaţi-vă la Rapid: cum i-au dat drumul din puşcărie lui George Copos, alt idiot devenit scriitor printre zăbrele, cum au şi retrogradat giuleştenii. Cu Dinamo treaba e cum nu se poate mai bine. Au ajuns pe primul loc în campionat, Cristi Borcea dovedind că e mai leneş la scris.

 

De aia mă întorc şi zic: lăsaţi-i acolo pe bandiţi! Nu-i aduceţi printre noi! Fotbalul românesc nu are decât de pierdut şi e păcat. Ca să nu mai spun cât pierde cultura română, dacă ăştia se opresc din scris...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.