• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iulie , 2015

Mă tot mir / Două lucruri importante

Pentru că trebe să mănâncă şi gura lui ceva, Mirel Rădoi are nevoie de un serviciu. Care serviciu i-a fost oferit de nănaşu’ lui, păcurarul Becali. Aşa a ajuns Mireluş antrenor la Steaua. Fără să aibă licenţă de antrenor, care e obligatorie. Licenţa asta poate fi obţinută numai dacă urmezi oareşceva cursuri în domeniu. La rândul lor, cursurile astea pot fi urmate numai dacă te înscrii, da’ nu te poţi înscrie dacă nu ai diploma de bacalaureat.

Mirel nu prea are diploma, adică n-o are deloc, pentru că şcoala şi examenele au fost pentru el oarecum facultative, neavând vreme şi de şutat în băşică şi de grafice de funcţii. Ori între astea două opţiuni, prima fiind foarte bănoasă, a doua deloc, ca orice om inteligent, Rădoi a ales-o pe prima. Şcoală poţi face oricând, la orice vârstă, că nu-i mare scofală, mai ales dacă ai un purcoi de bani, da’ fotbal nu poţi juca la pensie.

 

Câteva ziceri ale antrenorului făcut la apelul bocancilor de către naşul la fel de inteligent ca el tind să devină memorabile. Par de-un examplu, Mireluş a recunoscut că nu e moral să antreneze fără licenţă. Această mică chestiune nu-l împiedică, totuşi, să o facă. Cine se mai împiedică astăzi de morală? Asta la ce serveşte? Şi ce dacă nu-i moral, da’ naşu’ e la zi cu simbria? Din ce să trăiască şi Rădoi până ce îşi ia bacalaureatul, eveniment plasat la o dată neprecizată?

Trebuie apoi să facă şcoala aia nenorocită de antrenori, care iarăşi e consumatoare de timp. Pierdere de vreme pe care fostul fundaş nu şi-o permite.

 

Mirel a mai zis că „fiecare antrenor are propria filozofie”. Aşa da, adânc spus! Da’, care antrenor, că el nu-i? Şi care filozofie, mai ales în condiţiile în care termenul în sine prezintă dificultăţi de înţelegere? Aia cu „ai, n-ai mingea, tragi la poartă” nu-i filozofie.

 

Ultima zicere adâncă a lui Mirel mi-a plăcut în mod deosebit. Cică pe el doar rezultatele îl pot ţine la echipă. Până una-alta, Steaua a reuşit un rezultat excepţional, adică a fost învinsă de o proaspătă promovată în divizia a doua austriacă cu 5 la 4. Apoi a reuşit şi să piardă Supercupa României în faţa unei echipe în prag de destrămare. Finu’ n-o să prindă finalul de sezon la Steaua, că n-are cum, da’ în fiecare rău e şi un bine. O să aibă timp mai mult la dispoziţie ca să învaţă să scrie şi să citeşte. Astea două lucruri e importante la bacalaureat. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.