• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Noiembrie , 2015

Mă tot mir / Din păcate...

Din păcate, există momente în care ironia nu-şi are locul. Pentru că în momentele alea ne dăm seama că întâlnirea noastră, a tuturor, cu cucoana aia urâtă cu coasa e inevitabilă. Mai devreme sau mai târziu, pe toţi ne ia respectiva cucoană la o plimbare, care se dovedeşte a fi o plimbare fără sfârşit.

 

Din păcate, nu toţi suntem pregătiţi de tandreţuri cu cucoana asta cernită. Mereu mai avem ceva de făcut înainte ca... Trebuie să ne achităm ultima rată în bancă, trebuie să mai faianţăm o baie, trebuie să mai citim o carte şi, din când în când, trebuie să ne mai întâlnim la o beţie cu prietenii, deja bătrâni şi ei, şi să depănăm amintiri. 

 

Din păcate, întâlnirile cu prietenii sunt din ce în ce mai rare. Odată cu trecerea timpului, suntem tot mai ciudaţi, tot mai cu toane, tot mai puţin răbdători şi tot mai puţin iertători de greşeli. Şi uităm că nici noi n-am fost sfinţi, că nici noi nu suntem fără de greşeală. Suntem moralişti şi degrabă înainte stătători ai moralei. Şi regretăm că am fost aşa abia când nimic din ceea ce poate fi reparat nu se mai poate repara. 

 

Din păcate, mulţi dintre noi ne-am născut fără nici un talent aparte. Şi, la fel de din păcate, cei care s-au  născut cu un talent aparte nu prea ştiu să-l exploateze aşa cum se cuvine. Din varii motive. Ba sunt prietenii prea mulţi, ba notorietatea e mai mare decât ar trebui, ba nu sunt bani suficienţi pentru prietenii din ce în ce mai mulţi şi notorietatea din ce în ce mai puţină... Mereu lipseşte ceva, mereu e ceva de adăugat la viaţa asta cu un sfârşit atât de previzibil.

 

Din păcate, noi, ăştia mai puţin talentaţi, avem şi păreri critice la adresa celor mult mai talentaţi decât noi. Pentru că e mult mai uşor să critici şi să înjuri decât să clădeşti ceva. Mereu a fost aşa şi mereu va fi aşa. De pe margine, jocul a fost întotdeauna uşor şi specialişti în analize există nenumăraţi. În teren e ceva mai greu şi jocul ăsta cu viaţa nu e la îndemâna oricui. Pentru că, oricât ai dribla, la capătul terenului te aşteaptă cucoana aia căreia nu-i pasă de fotbal...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.