• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Decembrie , 2016

Mă tot mir / Din lac în puţă

Pentru că poporul suveran are întotdeauna dreptate şi, în marea lui înţelepciune, alege întotdeauna ce-i mai bun, mai frumos şi mai luminos pentru el, nu prea sunt multe de comentat în urma alegerilor recent săvârşite. Uitându-te pe lista cu noii parlamentari, nu poţi decât să tragi concluzia că am nimerit din lac în puţă, cu toate că treaba asta s-ar putea să le facă plăcere unora, lucru de înţeles.

 

Mustaţa lui Dragnea freamătă de bucurie precum promoroaca de la botul cailor pe frigul ăsta, când vede legiunile de pesedişti pregătite să ia cu asalt camerele Parlamentului. De la Ecaterina Andronescu, sortită se pare să stea în Parlament până când cucoana cu coasa o va lua pentru a o aşeza la loc cu verdeaţă, şi până la tuta aia tinerică cu ţâţe mari, care nu-i nepoata lui Pandele, ci fiica naşului lui Pandele, pesediştii au promovat toate categoriile de vârstă şi de inteligenţă. Abramburica a fost ministreţă la învăţământ pe vremea când tuta amintită şi-a luat bacul la română cu doar cinci şi un pic, iar chestia asta spune multe despre gradul de toleranţă social-democrat.

 

Toată treaba e să nu se ajungă cu toleranţa până acolo încât Casa Poporului să devină Casă de Toleranţă, da’ dacă tot am nimerit din lac în puţă, de ce n-ar fi chiar aşa? Oricum Leanţa Udrea n-a mai prins deschise porţile Parlamentului, da’ poate prinde deschisă Poarta Albă, că acolo funcţionează o altă instituţie a statului, care oferă spaţiu locativ exclusiv femeilor, multe dintre ele având, la rândul lor, legături cu toleranţa.

Liberalii au murit pe mâna lor, propunând, pe ultima sută de metri, catindaţi fără nici o legătură cu liberalismul. De la o frumuşică ce abia a terminat facultatea şi n-a muncit nici măcar o zi, şi până la o cotrohariţă bătrână care nu a avut niciodată nici cea mai mică legătură cu liberalismul, Partidul Naţional Liberal a dovedit că, din acest punct de vedere, se ase muieşte cu Partidul Social Democrat.

Lista noilor sau mai vechilor parlamentari e completată de şoferul unui fost parlamentar penal condamnat la temniţă, de un pesedist condamnat cu doar două zile înainte de alegeri, de Turcescu şi Băsescu, de câteva „nepoate” de granguri, de Ponta, Dragnea şi tot neamul lor. În aceste condiţii, Marele Mut va trebui să înveţe să înoate în acest lac plin cu piranha. Tare mă tem că, la un moment dat, şi el va înţelege ce înseamnă să sari din lac în puţă...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.