• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Octombrie , 2017

Mă tot mir / Dimensiunea grozăviei

Veselia devine din ce în ce mai mare şi cuprinde treptat întreaga naţie, motiv pentru care au intrat în horă şi pensio­narii. Guvernoiul pesedist le promisese pensionarilor, aceşti votanţi disciplinaţi, mereu prezenţi la vot cu plăsuca-n mână şi cu mâna întinsă, că o să le crească punctul de pensie de la 1 ianuarie anul viitor. Care punct de pensie o să fie crescut, după cum au aflat mai ieri şi pensionarii, cu zero lei, adică mărire canci, până mai încolo, la o dată nepre­cizată. Anunţul a fost făcut de LOV, adică Lia Olguţa Vasilescu, lăsându-ne cu amărăciunea că nu o mai cheamă şi Elefteriade sau ceva asemănător. Dădea bine şi pentru noul stadion din Craiova, care putea să-i ia numele direct la inaugurare, una amânată până pe 18 noiembrie, egzact de ziua în care s-a născut Liuţa.
Ca să nu stea degeaba, a ieşit cu o de-claraţie şi Liviu Dragnea. Devenit pe zi ce trece tot mai libidinos, Liviu a explicat că e nevoie de o perioadă lungă pentru recalcularea pensiilor, având în ve­dere că e vorba de câteva milioane de dosare. Dovedind că este şi tot mai prost pe zi ce trece, Liviu a mai zis că „nimeni nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni”. Ba da, ştia şi, foarte important, pesedeii trebuiau să ştie mai bine decât oricine, măcar pentru faptul că ei au fost cel mai mult la guvernare după 1989.
Printre marile „realizări” pesediste din ultima vreme se numără şi lăsarea în uitare a Legii salarizării, o lege atâta de frecată, de ştopălită, de reformulată, de pigălită, de rescrisă, încât va intra cu si-guranţă în Cartea recordurilor. Când va fi gata, adică tot la o dată neprecizată.
Altă mare „realizare” pesedistă este şi renunţarea la impozitul zero pe salariile mai mici de 2.000 de lei. Anunţat cu surle roşii şi trâmbiţe tot la fel, impozitul nu va fi implementat de anul viitor. Poate cândva, la o dată neprecizată.
Pe principiul că ălora cărora nu li se dă trebuie să li se ia, pesedeii au gândit introducerea unui nou impozit, mic, să nu deranjeze evident, de 2%, numit taxă de solidaritate. Cine cu cine-i solidar la treaba asta vom afla ceva mai încolo, tot la o dată neprecizată.

În fine, ca să mai dreagă busuiocul cum­va, Dragnea a anunţat că avem o pro­ducţie record la floarea-soarelui, ceea ce-i foarte bine, că tot se graţiază şi ies infractorii din puşcării şi trebe să aibă şi gura lor să spargă ceva în dinţi.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.