• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Mai , 2015

Mă tot mir / Diavoleasca executare silită

Vin vremurile de pe urmă, căci, adevăr grăiesc vouă, Patriarhia Ortodoxă Română urmează să fie executată silit. Satana şi-a umflat muşchii şi vrea să pornească procedura executării silite din cauza unei roviniete pe care preoţii ar fi uitat să o plătească. Instrumentul diavolesc, pus să acţioneze împotriva bugetului celei mai creştineşti instituţii, se intitulează Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi.

 

Pe cât de adevărat este că ăştia de la Drumuri sunt nişte nemernici care vor aşa lucru drăcesc, pentru neplata a 28 de euro amărâţi, pe care nu s-ar apleca să-i ia de jos nici un cantor, nici un cântăreţ în corul bisericii, nici un diac şi nici un student la teologie rupt în cur, darămite vreun arhiepiscop vicar, ori vreun mitropolit (pentru ăştia, eventual, se apleacă studentul rupt în cur), tot aşa de adevărat este că acuma, cu noua Lege a insolvenţei, Patriarhia o să ştie să-şi pună bunurile la adăpost şi să-şi reeşaloneze datoriile. Legea asta nouă zice că pe respectiva perioadă nu poţi să fii executat silit şi nici nu se acumulează penalităţi la întârzierile de plată.

 

Gata, treaba asta am rezolvat-o, am găsit soluţia, plata-n cer! Singura problemă, da’ şi la sta se găseşte o rezolvare, e cum să declari totuşi Patriarhia în insolvenţă, când afacerile ei merg de bubuie. Parohiile şi episcopiile (ca să vezi lucru’ dracului!), sunt asociate în diferite SRL-uri, toate extrem de profitabile, care se ocupă de vânzarea carburanţilor auto, activităţi de consultanţă în afaceri, producţia de energie electrică, hoteluri şi alte activităţi de cazare, activităţi de contabilitate şi audit financiar, comerţul cu amănuntul, lucrări de construcţii şi alte proiecte inginereşti, tăierea şi rindeluirea lemnului, activităţi specifice agenţiilor turistice etc.

Astea sunt doar câteva activităţi cu care se ocupă slujitorii Domnului, recunoscute de Biserică, bineînţeles în afară de rugăciuni, mătănii, scos moaştele periodic la aerisit, slujbe, pupat poala popii, sfinţiri, exorcizări, cădelniţări, cântat pricesne şi alte chestiuni minore, mult mai puţin importante şi mai puţin aducătoare de arginţi, care-s ochiul Necuratului, decât cele enumerate anterior.

Păi, băi, drumarilor şi autostrăziştilor, care nici nu aveţi drumuri şi autostrăzi, pe ăştia vreţi voi să-i executaţi silit? Fi-v-ar uliţele de râs, că nu pot oamenii ăştia să umble cu crucea fără să-şi fu..., Doamne iartă-mă!, strice BMW-urile!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.