• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 18 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Mai , 2018

Mă tot mir / De la britanici și olandezi citire

Poliţia britanică a primit instrucţiuni să nu lezeze drepturile omului, interzicând sexul în public, în timp ce autoritățile de la Amsterdam au legalizat relaţiile sexua­le într-un parc vestit, Vonderpark, care parc are şi locuri de joacă pentru copii. Cică nu e treaba Poliţiei să facă pe judecătorul moral. Cu chestia asta oricine poate fi de acord, poate mai puțin copiii de prin amintitul parc, care nu prea știu ei bine care-i treaba cu morala și care nu prea o să înțeleagă de ce se chinuiesc oamenii ăia mari unii pe alții.

Un raport al aceleiași Poliţii britanice deplânge faptul că atitudinea de până acum a unor ofiţeri de Poliţie a afectat co­munitatea gay. Raportul aruncă vina pe organele de Poliţie, pentru faptul că unii homosexuali arestaţi sau abordaţi de poliţişti au încercat să se sinucidă. De aici rezultă mai multe chestiuni. Prima e că, totuși, nici un homosexual nu s-a sinucis, ca urmare comunitatea gay nu a pierdut nimic din punct de vedere cantitativ. A doua e oarecum în subsidiar, raportul insi­nuând că homosexualii nu ar trebui nici arestați, nici abordați, ei fiind mai cu suflet de vioară, sensibiloși nevoie mare și spărioși ca cum căprioarele cu ochii lăcrămoși și botul umed. De rouă, nu de altceva...

Întorcându-ne cu vorbele, nu cu spatele, în Olanda, remarcăm că legea olandeză permite poliţiştilor să evacueze cuplurile care fac prea mult zgomot în parc în timp ce se sexează, da’ numai fix pe alea. Nu se precizează nivelul de decibeli care nu trebuie depășit, urechea fină a agentului de ordine urmând să stabilească, în mod cu totul și cu totul subiectiv, cred io, când s-a încălcat fonic legea și, ca urmare, ăia trebuie ejaculați din parc, cum ar zice Vanghelie.

„De ce să interzici ceva ce nu deranjează pe alţii, ci, din contra, oferă satisfacţii unui anumit grup?”, se întreabă Paul van Grieken, un oficial olandez. Un posibil răspuns ar fi următorul: „Ca să trăiască mai mult”, pentru că, iată, ne ducem din nou în Marea Britanie, unde o respec­tabilă doamnă în vârstă de 105 ani a declarat că secretul vieţii sale lungi a fost abstinenţa sexuală. În parcuri și în afara acestora, practic peste tot.
Ca să fie cercul complet, ne întoarcem în Olanda și constatăm că medicii de acolo eutanasiază liber persoane bolnave, persoane în vârstă şi copii handicapaţi. Doam­na britanică nu-i copil, da’ după standardele olandeze prinde sigur înca­drarea în primele două categorii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.