• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Martie , 2017

Mă tot mir / D-aia ne merge rău...

Se egzistă neşte oameni în ţara asta care e deştepţi şi care ajunge mi­niştri la un moment dat. Unul din ăştia e Petre Daea, care se pronunţă d-aia. În arborele genecologic a’ lu’ Petrică e trecută pe ceva cracă şi Dana Năstase, cu care-i ceva neam, că d-aia a ajuns Daea mi­nis­tru agricultural în cabinetul condus de Bombo, care ministru e şi acuma.
Ca să rămânem la capitolul arbori, remarcăm ce zicea Daea despre plopi. Cică plopii de la marginea suprafeţelor agricole ar fi fost plantaţi de ceva mafioţi, răi la suflet, ca să pună mai apoi mâna pe terenurile fermierilor români la preţ de nimica. Cică plopii cresc, după o vreme, şi acuma îl citez pe Daea, „prin înălţimea plopului iată că se realizează umbra în stânga sau în dreapta.” Şi cu asta, gata, zice Petrişor, terenurile nu mai face recoltă şi fermierii vinde tot, din disperare.
Am priceput tot, numa’ chestia cu umbra nu prea. Umbra e musai numa’ în stânga sau în dreapta, nu poate fi şi în faţă sau în spate? Nu contează unde te situezi în raport cu plopul şi cu Soarele? În fine, poate nu contează şi oricum Daea o să găsească o soluţie, pentru că idei are. Ia pricepeţi ce-a gândit el când a zis asta ce urmează: „să preiei cu dibă­cie conexiunea factorială, dar mai cu seamă să detaşezi cu putere de percepţie direcţiile de acţiune.” Tare, nu?

Daea ne anunţase că nu o să apară la televiziuni decât atunci când o să aibă ceva important de transmis pentru ţară. Din moment ce de trei luni tot apare, înseamnă că are mereu de transmis ceva important. Una dintre cele mai faine chestii pe care ni le-a adus la cunoştinţă e aia referitoare la descendentele Miori­ţei. „Oile de lapte au şi lapte”, a zis Daea, ceea ce ne-a uimit tare. Noi credeam că oile de lapte dau sirop de tuse, apă plată sau bere fără alcool, da’ la lapte nu
ne-am gândit. Bine că egzistă oameni ca Daea, care să ne luminează pot. 
Petre ăsta a găsit şi ce să facă cu blana oilor la care-i zice lână şi despre care a aflat că ciobanii îi dau foc. Cică tunde el 12 milioane de oi şi face 12 milioane de pături pentru săraci, ca să se încălzeşte când e frig, mai ales că-i umbră multă în ţara asta, de când cu plopii plantaţi de mafioţi. Şi mai zice Daea că lâna e foarte bună la termoizolaţie şi la asfal­tări, care io n-am văzut nicăieri lână pă drumuri, numa’ când treceau oile strada şi lâna era ataşată de oi. D-aia ne merge rău, că ne conduc de ăştia ca Daea. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.