• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Mai , 2017

Mă tot mir / Cum se face treaba corect

Chinejii ăștia e dați dracului, băi nene! Acuma, de curând, adică ieri, l-au executat pe unul de-al lor, ceva mare mahăr prin Mongolia Inferioară, care-i un fel de Teleorman de-al lor. Amărâtul ăla cu ochii lamă de cuțit făcuse tot felul de netrebnicii și pe deasupra luase și o șpagă de 292.000 de dolari. Păi ăia-s bani de șpagă? Râde Li Viu de la noi, din Te­leorman, care-i un fel de Mongolie In­ferioară de-a chinejilor pe model românesc, de se scutură căbatul pe el, că el de atâția bani își ia izmene din diutifri când se duce la Rio, unde are moșie. Or fi având și chinejii corupți, da’ la ei îi belesc repede. Cam o mie pe an, de se sparie ăia de la Amnesty International.
Ce s-o mai dăm cotită, e evident că între chineji și noi sunt diferențe majore: de statură, că ai noștri-s ca brazii și ai lor ca tufele, de culoare a pifometrului, de mustață, că Jet Li n-are și Li Viu are, de cântece, apucături și mai ales de modalități de aplicare a legii. Păi, ce, noi n-avem corupți cât are toată China? Avem, da’ nu-i omorâm, că noi suntem mai blajini, mai creștini, mai cu mustața pă oală, mai cu duhul blândeții, mai cu legea grațierii. Că de aia s-a ajuns ca legea grațierii să fie adoptată tacit de Senat. Întrebat de ce s-au petrecut lucru­rile astfel, Li Viu Dragnea a întrebat ca prostul: „Mai dezgropăm morții?” Păi de ce să nu-i dezgropăm, nea Li Viu? Păi ce buni e ăștia când se votează în Teleor­man, n-ai idee matale. Sau ai, că de aia ai avut în Teleorman mai multe voturi decât populația reală, ca cum te-ar fi votat în­treaga Mongolie, și Inferioară și Supe­rioară, scandând în același timp sub flamura roșie a pesedeului „Li Viu Dragnea te iubim, căcat ine nu găsim”, greșeala de exprimare venind din faptul că mongolii nu șparlesc foarte bine teleormănește.

Chinejii e și mai brutali și mai puțin diplomați ca noi, că ei nici nu știe că cum să mai înmoaie treaba asta cu legea. Repede sare la gâtul coruptului și-l spânzură cu funie de mătasă împletită-n șasă. Nu așa se face treaba. Primuș dată se face o arhivă cu corupți. Care arhivă se secretizează. Apoi în arhivă se arde un bec și se merge acolo în 22 de ture, care înseamnă 22 de comisii formate din membri cu diverse funcții și responsa­bilități pe zone de documente clasificate. Care mai află una-alta, care mai arde un document care nu trebe musai, care mai pune de-o parte o informație, că nu se știe că când și la ce a hi bună, și care apoi stinge becu’ și se duce. Apoi se grațiază și se sărbătorește grațierea. Gan bei!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.