• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 August , 2013

Mă tot mir / Cu limba se ajunge în Sistem

Cici ăsta de la Sistem cred că bătea tobele cu limba. Presupune-rea asta vine după ce am citit ce-a postat respectivul limbist pe facebook, după întâlnirea „întâmplătoare” a individului cu preşedintele Băsescu, undeva în largul mării. Cică Cici s-a apropiat de marele cârmaci şi căpitan de vas cu frica de a nu greşi cumva şi cu teama că n-o să se ridice la nivelul remarcilor sale spirituale. Tare de tot! Trombonist trebuia să se facă Cici, nu dobaş, că are talent cu ghiotura.

Întâlnirea dintre cei doi ţine, aparent, de domeniul miraculosului. Dintr-o dată, în largul mării, Cici s-a trezit cu o şalupă lângă vasul său. Din respectiva ambarcaţiune a apărut preşedintele, în aşa fel încât Cici, delirând cu seninătate, afirmă: „preţ de câteva secunde am avut impresia că ne dădusem întâlnire în acel loc.” Nu ştiu de ce se miră Cici, că doar aşa face preşedintele: se plimbă cu şalupa pe mare şi cum vede o altă ambarcaţiune sare repede repejor în ea, fără să ştie cine e la bord. Aşa, să se socializeze şi el cu cineva, în pustietatea mării. Poate că Cici era muci de beat, ori îmbătat de farmecul mării, că altfel nu se explică cum de a uitat un amănunt esenţial: era şi Elena Udrea pe vasul de croazieră pe care se afla el. Întâlnirea miraculoasă capătă, în aceste condiţii, alte semnificaţii.

Mai zice Cici că întâlnirea lui cu preşul a fost aşa de naturală încât părea că se ştiu de când lumea şi că Băse aştepta să-i aducă veşti de acasă. Ăştia doi sunt născuţi în acelaşi sat, de trebuia să raporteze Cici care vacă nu mai dă lapte, care e gestantă şi cât s-a mai făcut deţul de horincă la bufet? Un rând mai jos, dând cu limba tandru pe bucile prezidenţiale, Cici zice că preşedintele ştie tot ce mişcă în fiecare colţ din ţara asta. La ce-i mai trebuia preşedintelui, în cazul ăsta, să-i dea Cici veşti de acasă?

Finalul postării este apoteotic. Zice Cici că preşedintele este „un om în a cărui privire îţi citeşti răspunsul propriilor întrebări nerostite.” O fi vrut Cici să-l întrebe: „Vă încurc, domnule preşedinte?” şi a citit răspunsul „Da!” într-o fulgerare ce a străbătut lentilele ochelarilor de soare purtaţi de preşedinte. Cu un aşa talent la dat limbi, Cici are un loc călduţ asigurat în Mişcarea Populară, la care va trece cât de curând. Pot paria pe orice sumă, că n-am ce pierde.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.