• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 6 Ianuarie , 2013

Mă tot mir / Conducători pentru sfârşitul lumii

Uite aşa, mai târâş, mai grăpiş, a mai trecut un an. N-am murit nici anul ăsta de foame, da’ trebuie să ne păstrăm optimismul, că anul care vine o să fie şi mai al dracului. Până una-alta, Moş Crăciun ne-a adus un Parlament supradimensionat şi un Guvern pe măsură. Aşa un Parlament bogat n-am avut niciodată. Nici americanii, nici ruşii, n-au atâţia congresmani sau parlamentari. Dacă ne forţăm un pic, la următoarele alegeri o să avem şi mai mulţi lustruitori de scaune. Parlamentul ăsta nou e mai diversificat ca alea de dinainte. Avem o faună bogată, compusă din cantautori, manelişti, diferiţi infractori, neica nimeni şi, rătăciţi printre atâţia căzuţi din cer, câţiva oameni care pricep cu ce se mănâncă politica.

La Guvern e tot cam aşa. Şi aici s-au înmulţit ministerele, ca să se poată sătura toată cloaca politică, lucru greu de realizat, că doritorii de funcţii şi bani cu ghiotura sunt mulţi. Cu Gabi Oprea viţel premier, succesurile noului Executiv sunt asigurate. Sunt şi mai mulţi miniştrii delegaţi. De legat ar fi mai mulţi, da’ n-o să-i lege nimeni, că acuma au şi ditamai imunitatea.

Printre ciudaţii noului legislativ se numără şi Jiji, cunoscut şi sub numele de Becali. Ăsta e chiar un tip simpatic, aşa rupt de realitate cum e. Omul şi-a luat în serios noua calitate şi se pare că a început să-i placă politica. Cred că ăsta e motivul pentru care a anunţat deja că, după ce Crin Antonescu o să bine merite să se aleagă preşedinte al statului român, el, adică Jiji, o să devină preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Până şi lui Stolojan i se face puţin ruşine, în vreme ce I.G.Duca şi I.I.C.Brătianu se răsucesc acolo unde sunt. Astăzi ar trebui să vină sfârşitul lumii, că aşa au zis mayaşii. Se termină cu lumea asta mizeră şi o să înceapă altceva, nimeni nu ştie ce anume şi cu ce o să semene.

Dacă te uiţi la ăştia care formează Legislativul şi Executivul României parcă nici nu-ţi mai pare aşa de rău că se duce Dracului toată hardughia.

Şi dacă n-o vină astăzi sfârşitul lumii, ăştia care ne conduc o să aibă grijă ca anul viitor previziunile mayaşilor să se adeverească, chiar dacă cu o oarecare întârziere, că la noi nici măcar sfârşitul lumii nu poate să ajungă la timp.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.