• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Decembrie , 2013

Mă tot mir / Comicul (lui) Blaga

Multă vreme am crezut că Vasile Blaga e lipsit total de simţul umorului. De aia l-o fi şi comparat Băse cu un buldog, că nici respectivul câine nu prea râde. Uite că, totuşi, buldogul Blaga ne poate face să râdem, chiar dacă el se vrea extrem de serios. Ce bine ne distrăm, măi Văsălică, cu tine, tulvai, că ne doare bendeul de atâta râs!

Dacă tot există teatru absurd, Blaga s-a hotărât să inventeze comicul absurd. Şi uite aşa, pentru că el ştie cum se pierd alegerile, s-a hotărât să-i facă pe alţii să le câştige. Adică pedeliştii maramureşeni, zice Blaga, trebe musai să câştige Consiliul Judeţean Maramureş şi Primăria Baia Mare. Tot e bine că nu le-a cerut să facă treaba asta până la Crăciun sau anul viitor. Îi lasă până în 2016, când îs programate alegerile.

Blaga trăieşte pe o altă planetă, într-o altă lume, e din alt film şi vrea să joace fotbal american cu costum de poloist. O să câştige ăştia ai lui Consiliul Judeţean când mi-oi vedea io ceafa fără sistem de oglinzi. Cine să câştige, par de-un examplu, preşedinţia CJ-ului? Mircea Man? Păi ăsta e aşa de vizibil în ultima vreme, încât nu se vede nici el pe sine privindu-se în oglindă. Cred că e singurul maramureşean care nici măcar umbră nu are când soarele-i pe cer. Şi nici de la becuri nu cred să facă umbră. E aşa de firav politic încât nici nu există cuvinte în dicţionare care să-i definească, fie şi aproximativ, subţirimea asta politică.

Bucuros, nevoie mare, că a scăpat de belelele cu DNA-ul, pe Mircea Man îl doare la başcheţi sau la bască de toată lumea asta. Poate chiar şi de lumea lui Blaga. Man a încetat de mult timp să mai fie un om politic. În cel mai bun caz, poate fi un om politicos, cu toate că nu-i stă în caracter.

Cu Primăria Baia Mare e şi mai haioasă treaba. Chiar dacă în timpul campaniei electorale Cătălin Cherecheş se duce în concediu undeva într-o junglă, loc în care să nu aibă nici măcar semnal la telefon, şi tot îl bate pe Man, chiar dacă-i vine Blaga cu toţi pedeleii lui în ajutor. Numai că Man nu-i chiar aşa de prost încât să intre la bătaie într-o competiţie în care o poate fura tare de tot. Eventual o să se bage la CJ, că acolo o s-o încaseze mai uşor. Nici nu ştii ce bine ne distrăm, măi Văsălică, cu tine, tulvai, că ne doare bendeul de atâta râs!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.