• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2016

Mă tot mir / Campanie erectorală

De astăzi începe campania electorală, care-i, de fapt, un fel de campanie erectorală, pentru că ne creşte la toţi.

Pesedeii lui Dragnea s-au însforţat ei şi au pritocit o lege care să le-o crească medicilor şi profesorilor. De leafă e vorba. Măsura asta erectilă a fost negată vehement de liberali, pe motiv că nu-i constituţională şi că, oricum, nu-i de unde. Pe de altă parte, mie mi-a plăcut mult de Alina Gorghiu, care a zis şi ea că ridicarea asta nu-i constituţională şi nu-i de unde, da’ a promis că, în două săptămâni, o să vină ea cu un proiect al salarizării unice şi o să ne-o ridice la toţi, că adică de ce noi, ăştialalţi, care nu suntem nici dascăli, nici felceri, să rămânem cu ea mică şi neridicată cum se cuvine? Tot de leafă e vorba.

 

Alt proiect vizează mărirea minimă a punctului de pensie şi majorarea salariilor agricultorilor, cărora înainte vreme li se zicea ţărani. Acuma-i altfel, lucrurile s-au schimbat. Înainte vreme, când oamenii se ocupau cu agricultura, li se spunea ţărani şi nimeni nu se supăra. Acuma, când oamenii se ocupă cu ţărănismele, li se spune agricultori şi nimeni nu-i bagă în samă până în campania erectorală, când se înghesuie politicienii să le-o ridice şi lor. Aici e vorba de pensie.

 

Foarte atenţi în campania erectorală la tot ce mişcă în ţara asta, la tot ce-i viu şi mişună, politicienii s-au gândit să le-o mărească şi copiilor, că ei, săracii, o au cea mai mică. De alocaţie e vorba în acest context. Aicea cred că policienii au mult de muncit până o să le-o ridice copiluţilor la un nivel acceptabil, nu de alta dar statul român cheltuieşte lunar vreo 200 de lei pentru un copil şi vreo 658 de lei pentru un infractor aflat în detenţie, căruia am înţeles că nu-i corect să-i spui hoţ ordinar, gherţoi, violator sau criminal, ci persoană privată de libertate.

Cu gândul la viitorul lor, politicienii au hotărât să doteze toate celulele în care stau persoanele private de libertate, adică infractorii mai mici decât ei, cu TV, interfon şi telefon, başca să le mărească şi alocaţia zilnică pentru hrană. Pentru cine nu-i familiarizat cu campaniile astea erectorale, vreau să fac precizarea, interesantă de altfel, că politicienii fac ridicările şi măririle astea numai cu gura...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.