• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iulie , 2014

Mă tot mir / Bătălia pentru caşcaval

Recenta întâlnire de la Cotroceni dintre preşedintele Băsescu, primul ministru Ponta şi ministra finanţelor Petrescu a avut darul de a mă linişti într-o oarecare măsură. Înainte vreme credeam că ţara asta este greu guvernabilă, dacă nu cumva chiar imposibil de guvernat. S-a dovedit că îngrijorările mele sunt nefondate.

Ţara asta nici măcar nu este guvernată, mersul lucrurilor având o inerţie care se alimentează dintr-un nu ştiu ce care vine de nu ştiu unde. Altfel nu se explică moaca total ruptă de realitate a lui Victoraş şi răspunsurile, mereu aceleaşi şi fără nici un pic de substanţă, ale Ioanei de la Harvard.

 

Din felul cum încerca premierul să privească stelele prin tavanul palatului de la Cotroceni mi-am dat seama că omul n-are nicio treabă şi că vizita lui la locuinţa temporară a lui Băse e mai mult o chestie ce ţine de protocol. Ca să nu zică cineva că n-a făcut-o şi pe asta. Nu sunt un fan al preşedintelui, ba dimpotrivă. Numai că, de data asta, „Chiorul” a avut o privire mult mai inteligentă decât rătăciţii ăia doi.

 

Mult s-a bucurat inima mea când a văzut că avem o ministreaţă tânără şi pe deasupra şi absolventă de Harvard. Sufletul meu aproape că a plâns de bucurie cugetând la ce bine o să ne fie de acuma înainte, din moment ce bănişorii ţării au ajuns, în sfârşit, pe mâini bune. Poate din cauza speranţelor astea foarte mari şi foarte înşelate m-a umflat aşa un plâns de nestăpânit. O să-mi treacă până la urmă, că nimeni nu poate plânge la infinit. Până o să mă liniştesc poate o să reducă guvernoiu CAS-ul şi o să acopere deficitul bugetar cu ceva.

Nimeni nu s-a prins cu ce, da’ trebuie musai să fie o chestie deşteaptă, cum numai calculele ălora care-s deştepţi în cap şi gată economia la Harvard pot să demonstreze. Noi, ăştia mai plăvani, nu avem cum pricepe subtilităţile astea macroeconomice. De aia ne rezumăm la a beli ochii la televizor ca să vedem ce fustă scurtă are ministra harvardistă şi cum se bat în vorbe greii pentru CAS. Care CAS cred că vine de la CAŞ, pentru că orice bătălie politică nu e altceva decât o bătălie pentru caşcaval.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.