• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

Mă tot mir / Aşa se explică...

Actuala campanie electorală pentru alegerile europarlamentare e una dintre cele mai lipsite de sare şi piper din câte s-au derulat până acum în ţara asta. Cei mai mulţi dintre cetăţenii care populează România habar n-au cine sunt candidaţii pentru ocuparea unui scaun în Parlamentul European, care e programul lor politic, de unde provin, ce-i mână în luptă sau cum arată măcar. E posibil să nici nu conteze, că oricum toţi sunt o apă şi-un pământ.

Ca să nu rămân neinformat, m-am uitat şi eu pe lista celor care candidează pentru cele treizeci şi trei de fotolii europarlamentare, atâtea câte i se cuvin în acest an României. Câteva nume ale unor hârşiţi prea destul în ale politicii, atât de mult încât să poată fi recunoscuţi, dar fără nici un rezultat notabil în toată cariera lor politică, nişte neica-nimeni iluştri anonimi şi câţiva independenţi formează o listă extrem de eterogenă în care o fostă gimnastă, devenită curvă, stă alături de un pompier ratat şi un actor aflat la sfârşit de carieră, un fost liberal trecut pe la social-democraţi actual pepededist e vecin de listă cu un fost social-democrat trecut pe la pedişti ş.a.m.d.

O fi ceva schepsis şi în alegerile astea, că altfel nu s-ar băga oamenii în seamă. Prima motivaţie a ăstora de candidează e că pot câştiga la capitolul prestigiu personal, acumulând un important capital de imagine. Treaba asta e importantă mai mult pentru orgolioşi, că de aia s-a dus şi Jiji în Parlamentul European, că nu-i totuna să fii parlamentar pe malul Dâmboviţei sau la Bruxelles.

Financiar, nu-i mare scofală, salariul brut al unui europarlamentar ridicându-se la doar 7.900 de euro. Rămânând în ţară şi ocupând un post călduţ la o companie de stat orice politruc din ăsta ar face mult mai mult.

Până la urmă am aflat care e de fapt mobilul luptei ăsteia electorale pentru un loc în Parlamentul de la Bruxelles.

Un candidat ultraconservator polonez a promis că, dacă va fi ales europalamentar, va scoate la vânzare sediul Parlamentului European, pentru a-l transforma în bordel. Dintr-o dată, totul a căpătat sens. Aşa se explică...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.