• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Iulie , 2013

Mă tot mir / Aşa relaţii frumoase…

Foarte mult îmi plac italienii ăştia. Băieţi de gaşcă, cu dare de mână la medalii şi diplome. Mai acum două zile, ambasadorul italian la Bucureşti le-a agăţat de chiept lui Vasile Blaga şi Robertei Anastase ceva tinichele cu nume pompoase: „Steaua Solidarităţii Italiei”, în grad de Mare Ofiţer pentru Blaga, şi „Ordinul de merit al Republicii Italiene” pentru bleaga.

Cică ăştia doi au avut o contribuţie de mare excepţie şi mare randament la consolidarea relaţiilor bilaterale româno-italiene şi la dezvoltarea relaţiilor politice dintre cele două state nevecine, da’ prietene, cu origini comune şi merele de aur. Aşa relaţii frumoase n-am avut noi cu italienii niciodată.

Dacă trăia Blaga pe vremea lui Decebal, nici nu existau războaiele daco-romane, că mergea buldogul la Domiţian şi-i explica treaba cu ciolanul care poate fi împărţit echitabil într-o casă europeană comună, cu unitatea în diversitate şi alte alea. Dacă trăia şi Robertuţa pe vremea lui Traian, o lua ăla de nevastă de cum o vedea la primul concurs de Miss organizat pentru toate cotrohariţele venite din toate provinciile imperiului şi “pax romana” era asigurată fără morţi, răniţi şi grav speriaţi.

Unde mai pui c-o punea şi şefă la Senatul roman, că ăia n-aveau şi Camera Deputaţilor, ca să-i numere. Nu c-ar fi contat, da’ aşa, de sanchi, să nu-şi uite fata aritmetica.

 

Dacă trăia Roberta în vremea lui Leonardo da Vinci, îşi rupea artistul diploma de homosexual şi astăzi nu se mai crucea lumea în faţa Giocondei, se uita la moaca ăsteia care azi e Comandor. Mai picta Michelangelo Capela Sixtină canci, că-l aducea Blaga, pe baza relaţiilor bilaterale consolidate să dea cu bidineaua cu portocaliu pe Voroneţ, că albastrul l-au folosit cam mult liberalii şi Ştefan cel Mare nu ştia ce-i aia liberalism. Şi nici nu cred că i-ar fi plăcut.

 

Garibaldi cu Bălcescu nu s-au iubit cu dragostea pe care o are Roberta pentru magazinele din Milano şi Blaga pentru organizaţiile italiene ndrangheta şi cosa nostra, de le zic unii mafia. Că de aia le-a şi adus practicile la noi, ceea ce explică treaba cu consolidarea relaţiilor bilaterale. Tardiv, da’ bine că s-a întâmplat, chiar şi acum, târziu tare. Da’ cu alte state, ăştia doi n-au strâns relaţiile bilaterale? Unde-s regii, principii, preşedinţii? Unde-i papa? Ăştia n-au diplome şi medalii de dat? Că neica-nimeni avem destui să le primească… 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.