• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

Mă tot mir / Angajament artistic

Mie tot timpul mi-a plăcut arta şi de vreo câteva ori chiar m-am gândit să mă apuc serios de pictat ori de sculptat ceva, că simt io că mă străbate câteodată aşa un fior artistic de nestăpânit şi batăr ceva zugrăveli cum face Pollock ăla tăt îmi ies. Numa’ să am suficiente găleţi cu vopsea şi spaţiu pe care să le ţâp şi istoria artei s-o şi îmbogăţât cu un nume de referinţă, adică io.

 

No, acuma, dacă-mi place arta, musai trebe să-mi placă şi iubitorii de artă. De aia îmi place de nu mai pot de Darius Vâlcov ăsta, iubitorul de picturi descoperit cu greu de procurori, că-şi ascunsese vreo 94 de pânze prin pereţi falşi. Ce om fin, ce cunoscător de artă, ce colecţionar rafinat, măi frate! Procurorii n-au găsit decât Picasso, Renoir, Nicolae Grigorescu, Tonitza. Cum să nu-ţi placă Vâlcov? Nici nu mai contează că Darius lua banii de şpagă prin cimitire, de frică să nu-l filmeze oamenii răi care sunt procurorii.

 

Fostul ministru de Finanţe, că fără finanţe nu-ţi poţi achiziţiona tablouri, l-a iubit pe Băsescu vreo doisprezece ani de zile ca pe sfintele moaşte. După ce a simţit că treaba se împute şi că nu-i a bună dacă mai stă în barcă cu marinerul, Darius a trecut la partidul lui Ponta. Acuma nu ştim foarte exact când l-a pălit pe el dragostea pentru artă, când era băsist ori, mai nou, de când e pontist? Io cred că ăsta grebla bani ca să-şi cumpere tablouri dintotdeauna, că aşa o pasiune nu se poate compara cu aia pentru Lavinia Şandru, pe care a luat-o de nevastă, da’ de care o să divorţeze.

 

Apropos de nevastă-sa: potrivit ultimei sale declaraţii de avere depuse la Senat, Darius nu are în proprietate nici terenuri şi nici clădiri. În declaraţia de avere a ăstuia apare de mai multe ori pomenită distinsa sa muiere, Lavinia Şandru, care are şi conturi la bănci, şi bani, şi acţiuni. Darius e un fel de linge-blide şi rupt-în-cur prin comparaţie cu fomeia lui, care fomeie nici nu ştie de furăciunile lu’ bărbat’su, nici de unde provin tablourile ascunse prin pereţi, lingourile de aur şi grămezile de bani găsite de procurori.

Procurorii zic că Vâlcov a folosit o parte din banii primiţi din şpăgi pentru a-şi cumpăra un hotel în Slatina, hotel care nu apare în declaraţia de avere. Prin comparaţie cu hotelul, celula îi va părea mică, dar, pentru că tot mă freacă pe mine fiorul artistic şi tot îi place lui Darius arta de mare calitate, mă angajez să-i pictez ca cum Pollock celula. Da’ el să cumpere găleţile de vopsea...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.