• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Mai , 2015

Mă tot mir / Altă lume, alt trai, altă alimentaţie

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, România va înregistra anul acesta cel mai mare declin al producţiei de cereale din ultimii ani. Mai exact, producţia de cereale din România va scădea cu 14,7% faţă de anul anterior. Ştirea asta a venit la scurtă vreme du pă ce premierul Ponta ne-a anunţat că o să scadă preţul la alimente. Dintr-o dată, peste anunţul premierului pare să plutească o urmă de îndoială.

Acuma nu putem să ne încontrăm cu premierul, că doar el ştie cum funcţionează mecanismele astea economice extrem de complicate. Chiar dacă o să producem mai puţin grâu, porumb şi orz, e posibil ca pâinea, mămăliga şi terciul să se ieftinească semnificativ. De ce nu? Pe de altă parte, s-or fi gândit ăştia care ne conduc că cerealele astea şi îngraşă nemăsurat de mult şi de aia or fi scăzut producţia. Ca să ne transforme într-o naţie de silueţi, cu toate că, în cazul meu, tentativa asta a lor nu are nici o şansă de reuşită.

 

Mai există şi posibilitatea ca guvernoiu să-şi dorească schimbarea producţiilor agricole tradiţionale. Că adică noi de ce să nu ne furajăm cu tărtăcuţe din alea ce cresc pe tulpini agăţătoare şi le zice calabash? Nu ne-ar strica nici castraveţii africani de le zice pepeni spinoşi, un pic de durian, chit că ăsta pute precum ceapa putrezită, niţel pitaya, puţin jabuticaba, oareşceva „mâini ale lui Buddha”, bineînţeles că de origine indiană, fructe de langsat, numai că astea cresc în pomi la o înălţime de treizeci de metri şi babele autohtone ar avea mici probleme în procesul de culegere, fructe de rambutan despre care am auzit că-s foarte bune pentru că au gust de litchi, lipii vegetale nopales, oca, ciufa, stridii vegetale, kai-lan, care-i un fel de broccoli chinezesc, topinambur, adicătelea anghinare de Ierusalim, conopidă romanesco şi lista poate continua.

 

După ce guvernul Ponta o să ne treacă pe stilul de viaţă raw vegan, o să avem rezolvată şi problema creşterii animalelor, preocupaţiune care va deveni inutilă. La ce-ţi mai trebuie un şniţel, dacă poţi să rozi toată ziua cherimoya, kumquat, kiwano, jackfruit, mangustan şi turmeric? O să dispară şi ceafa de porc din meniul românilor, cu toate că de văzut o s-o mai vedem prin Parlament şi prin Guvern...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.