• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2012

Mă tot mir / Ai lor sunt peste tot

Vasile Blaga vrea să arate electoratului cât de hotărât este în a nu sprijini un viitor guvern fără pedelişti în componenţă. Hotărârea asta vine, cred, pe un fond de disperare, după ce a aflat că sondajele interne comandate de pedelişti arată că PDL-ul ar fi ieşit mai bine dacă nu-şi agăţa la remorcă partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Cu oamenii lui MRU în coadă, portocaliii au pierdut cam două procente din intenţia de vot a românilor. Mare politician şi MRU ăsta şi mare construcţie politică a reuşit să ridice. În construcţia asta, el şi gaşca lui reprezintă parcarea subterană, că-s sub nivelul de călcare a celor care se vor duce la vot.

N-ar trebui să-şi facă probleme prea multe Blaga, pentru singurul motiv că pedeliştii sunt peste tot. După cum şi pesediştii sau liberalii sunt omniprezenţi. Cine se uită cu atenţie pe listele cu candidaţii la un fotoliu parlamentar o să vadă că nişte liberali au fost înainte vreme liberali sau pesedişti, liberalii au fost cândva pesedişti sau aperişti şi tot aşa. Nimic nu mai e cum era înainte, componenţa partidelor s-a schimbat constant, în aşa fel încât nu prea mai ştii cu cine să votezi, Caragiale fiind mai actual ca niciodată.

Cei care au crezut că votând aleg nişte oameni care reprezintă un partid, o doctrină, un program politic cred că s-au liniştit în ultima vreme. Cum poţi să votezi un liberal făcut peste noapte, care, în urmă cu câţiva ani, era un fel de apostol al social-democraţiei şi-i ataca cu virulenţă chiar pe liberali? Cei cu simpatii băsiste o să-şi regăsească foştii lideri pe listele alianţei împotriva firii realizate de liberali şi social-democraţi. Şi ei s-ar putea să aibă nişte neclarităţi. E un fel de rotaţie a cadrelor de la un partid la altul, proces în cadrul căruia nu contează ideile, principiile, morala, doctrina sau programele politice, singurele motoare care mişcă maşinăria asta politică fiind interesele şi banii candidaţilor. 

De aia Blaga nu trebuie să-şi facă griji. Singura lui grijă ar trebui să fie găsirea unei soluţii pentru ieşirea din subteran, că dacă n-o face repede s-au putea ca ăştia de la guvernare să zidească ieşirea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.