• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Decembrie , 2013

Mă tot mir / 11

Azi am împlinit o vârstă. La miezul nopţii, plus un minut, fosta noastră blondă de la corectură, actuală blondă bibliotecară, mi-a spus ceva legat de câţi mulţi ani îmi doreşte ea să mai trăiesc, pe considerentul că foarte mult îi place cum ne împăcăm după câte o ceartă grozavă. Ea fiind blondă de la natură, mă consideră un misogin, neînţelegând cât de mult iubesc eu, de fapt, eternul feminin.

Cu câteva zile în urmă, am împlinit o altă vârstă. 11 ani. Cei ai Gazetei. Care-s şi ai mei. Cu bune şi cu rele, cu bucurii şi necazuri, unele mai mari decât altele. M-a sunat Puiu. Iarăşi n-a primit un text. A nu ştiu câta oară, mă înjură toată redacţia. I-am amintit lui Puiu că e ziua mea. Ce să facă omul, în aceste condiţii? Mi-a urat de bine. Nu cu mult timp în urmă a fost şi ziua lui. Am uitat să-l sun. „La mulţi ani, Puiu!” Chiar dacă am uitat să te sun, mi-eşti drag şi tu ar trebui să ştii asta.

Noaptea trecută am primit un cadou frumos. A nins. Nici nu mai contează că-s păcătos şi că nu mă duc niciodată la biserică. Poate, totuşi, există… M-a sunat Ioana să-mi ureze şi ea ceva de ziua mea şi să-mi aducă aminte că şeful bărbos ne duce astăzi undeva, mai după prânz, să ne etilizăm. Dan nu m-a sunat, da’ nu-i gata ziua. Plecând de la evidenţa că deşteptul ştie în vreme ce prostul trage nădejde, io încă mai sper…

Fostul nostru şofer şi om bun la toate, Marius, m-a sunat şi el. Un tip simpatic. Lia mi-a trimis un mesaj. Şi pe ea am supărat-o, da’ pe cine n-am supărat eu? Asta nu înseamnă că nu mi-e şi ea dragă. Un oltean din Băileşti, respectiv Liviu Topuzu, îşi serbează astăzi ziua de naştere. E mai mic decât mine cu câţiva ani, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi. N-am apucat să-l sun, că m-a sunat el, ca să-mi aducă aminte să mă uit pe documentul care-mi certifică existenţa. Ştiam. E şi greu să uit. E incredibil cât de bătrân pot să fiu la numai 11 ani…

Astăzi o să-mi cânte Grupul Iza. Cu Adi Bogdan şi Călin Ionce. Care Adi e un excepţional. Concertul ăsta era programat de mult. Nu-s eu aşa de important, da’ s-a nimerit. Dacă stau bine şi mă gândesc, nici nu-s chiar aşa de bătrân. Motiv pentru care astăzi o să mă bucur. De ziua mea, a lui Liviu şi a Gazetei. Care Gazetă e de genul feminin şi pe care o iubesc tare. Asta înseamnă că nu-s misogin şi că, pe cale de consecinţă, blonda nu are dreptate.

La mulţi ani, Dane, cu Gazeta ta cu tot!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.