• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Iunie , 2014

Mă tor mir / Alde Crin

Liberalii s-au sucit şi s-au reorientat politic, dezorientând electoratul. Imediat după alegerile europarlamentare, conducerea Partidului Naţional Liberal a demisionat în bloc, dar a ţinut să lase ceva în urmă, motiv pentru care a ieşit din ALDE şi a intrat în PPE. Pentru că politica e curvă, liberii au explicat că această mutare a fost cauzată de faptul că, în urma rezultatului alegerilor europarlamentare, ALDE s-a orientat spre centru-stânga şi nu mai corespunde viziunii liberale de sorginte dâmboviţeană care este musai aplecată profund spre dreapta.

Io nu pricep cum de liberalii şi-au descoperit această splendidă vocaţie abia acuma. Dacă-s aşa de dreptaci, cum de au stat la guvernare cu urmaşii Partidului Comunist Român, care-s foarte de stânga? Că nu întâmplător Petre Ţuţea zicea că „social-democraţia e laptele bătut al comunismului”.

Zic liberalii că trecerea asta în barca popularilor o să le dea posibilitatea de a-şi promova mai bine programul pe care candidaţii lor l-au prezentat în campania electorală. Care program? Care campanile? Că nici dracu’ nu i-a văzut şi nu i-a auzit, de parcă catindaţii liberali s-or înscris la oareşceva casting pentru filmul „Omul invizibil”.

Deruta liberală e mare şi dă semne că e în plin proces de expansiune. Alde Crin devine tot mai incoerent, pe zi ce trece. Mai acum o lună, cu guriţa lui, îşi declara iubirea la maxim faţă de ALDE, dând asigurări că liberalii sunt şi vor rămâne acolo. De câteva zile, alde Crin a avut revelaţia că „afilierea la PPE este o măsură necesară construcţiei rapide în România a unei opoziţii puternice practicilor naţionalist-comuniste pe care le dezvoltă PSD”. Pentru că nici o revelaţie nu vine singură, alde Crin a realizat că „Partidul Popular European promovează politicile de natură economică şi astfel eurodeputaţii liberali îşi pot exprima liber votul pentru programele pe care le susţin”.

Până mai ieri PPE era rău şi al dracului, pentru că îl sprijinea pe Băse. Acuma PPE a devenit minunat şi ALDE s-a făcut naşpa, ceea ce nu mi se pare corect. Da’ aşa-i în politică: astăzi se duce omul la dânsa cu crinul în mână şi mâine zice că, de fapt, e curvă. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.