• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2019

Lupt pentru Maramureş. Înving pentru România!

Există în viaţa unui om ajuns la maturitate şi împlinire profesională şi personală, un moment în care poate şi trebuie să fie util societăţii şi celor din jur. Eu am ajuns la acest moment şi am decis să mă implic.

Pornind de la un slogan drag mie, „Dacă lupți poți să pierzi, dacă nu lupți ai pierdut deja”, am decis că trebuie să mă pun în slujba semenilor mei, a maramureşenilor şi a românilor, a căror voce este necesar să fie auzită mai puternic în Europa şi în forurile instituţiilor europene.
Am decis să intru în această bătălie pentru că România şi românii să conteze mai mult, iar ţara noastră să fie cunoscută aşa cum este cu adevărat: cu valorile, tradiţiile, cu lucrurile ei bune, în primul rând.
Îmi doresc în primul rând să mă lupt pentru protejarea şi susţinerea capitalului românesc, pentru iniţiativele şi brand-urile româneşti, fie că vorbim de acces la finanţare, inclusiv fondurile europene, în condiţii egale faţă de cei din vest, fie că vorbim de programe de sprijin pentru acces la pieţele internaţionale.

Voi acorda o atenţie specială sub­ven­ţiilor pentru agricultură, care nu doar că trebuie să continue să sprijine producătorii români, dar trebuie aduse la nivelul celor practicate în ţările Europei occidentale. Aceste programe de sprijin trebuie să fie gândite pentru a sprijini micii producători din agricultură, dar şi pentru a păstra satele maramureşene vii, populate, şi de a crea condiţii de viaţă noilor generaţii acolo unde
s-au născut. Tinerii noştri trebuie să poată trăi decent acasă.

Satul maramureşan este o nestemată a României, o bijuterie a Europei. El reprezintă nu doar un spaţiu de lo­cuire a celor mai harnici şi mai destoinici dintre români, dar este spaţiul în care încă păstrăm cu sfinţenie tradiţiile şi obiceiurile ancestrale, fără de care turismul mara­mureşan şi transilvănean ar fi mai sărac, lipsit de suflet şi autenti­citate. Din poziţia de parlamentar european voi lupta pentru ca ma­ramu­reşenii să aibă la dispoziţie mai multe programe, prin care să poată prezerva arhitectura, monumentele istorice şi tradiţiile, să poată să îşi valorifice eficient munca lor, şi să îşi poată promova mai bine pensiunile şi facilităţile în care au investit. Şi nu în ultimul rând, meşterii populari maramureşeni trebuie sprijiniţi ca să transmită către tânăra generaţie, meşteşugurile pe care, la rândul lor, le-au învăţat de la străbuni.

Mărcile maramureşene merită şi trebuie să fie protejate şi mult mai bine cunoscute în ţară şi în lume. Au demonstrat în timp calitate şi originalitate. Trebuie să ne luptăm pentru ca aceste „brand-uri” locale să be­neficieze de mai multă susţinere şi mai multă promovare. Pentru mine, acest lucru va fi o prioritate.

Şi mă voi mai lupta pentru un lucru: valorile care au stat la baza rezis­tenţei noastre istorice – familia, credinţa, respectul pentru istorie şi identitate naţională. Într-o Europă care pare că şi-a pierdut fundamentul, noi cei din acest spaţiu protejat de Dumnezeu avem datoria să fim pavăză în calea crizei spirituale şi identitare. Voi fi alături ce orice iniţiativă care va susţine aceste va­lori morale, şi voi lupta cu îndârjire împotriva degradării morale şi spi­rituale ce pare că a cuprins Europa ultimilor ani.

Această ţară trebuie să-şi recapete prestigiul pe plan european, să-şi redobândească locul pe care îl me­rită, fiind tratată corect şi cu respect, ca un stat membru cu drepturi depline în UE. Acesta este crezul cu care am intrat în bătălia electorală.
Voi lupta pentru maramureşeni! Voi învinge pentru români!

 

 

„Această ţară trebuie să-şi recapete prestigiul pe plan european, să-şi redobândească locul pe care îl merită, fiind tratată corect şi cu respect, ca un stat membru cu drepturi depline în UE. Acesta este crezul cu care am intrat în bătălia electorală.
Voi lupta pentru maramureşeni! Voi învinge pentru români!”
Crina Fiorela Chilat, Candidat eligibil pentru Parlamentul European

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.