• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Iunie , 2017

Luna mai – un nou record de vizitatori!

Luna mai a adus la Muzeul de Mineralogie un motiv de sărbă­toare, depășirea recordului de vizitatori înregistrați într-o lună. După cum se poate observa în graficul următor, pentru prima dată a fost depășit pragul de 6.000 de vizitatori într-o lună în anul 2016 când, în luna aprilie, au fost înregistrați 6.686 de vi­zitatori, iar în acest an s-a reușit depășirea acestei cifre, noul record fiind de 6.706 vizitatori.


Din totalul de 6.706 vizitatori consemnați în luna mai 6.036 au fost de naționalitate română și 670 străini, în principal din țări precum Ungaria, Israel, Austria și Polonia. Numărul de grupuri înregistrat în acest interval a fost de 195, dintre care 175 din România și 20 de grupuri din străinătate.

Statistica pe grupe de vârstă, prezentată în graficul de mai jos, confirmă prezența unui număr foarte mare de elevi și studenți în această perioadă, aspect datorat în principal programului național Școala Altfel.

La atingerea acestui impresio­nant număr de vizitatori au contribuit numeroasele evenimente organizate în această perioadă, respectiv suita de manifestări „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” - ediția a III-a, derulată în perioada 18-23 mai, Noaptea Europeană a Mu­zeelor, sărbătorită la data de 20 mai și desfășurarea la nivel național a programului Săptă­mâna Școala Altfel ce a atras numeroase grupuri de elevi din întreaga țară către Muzeu.

Atingerea acestui nou record ne bucură cu atât mai mult, cu cât premisele referitoare la numărul de vizitatori din lunile anterioare ale acestui an nu lăsau să se întrevadă această reușită. Sperăm ca lunile ce vor urma să fie la fel de benefice, astfel încât la sfârșit de an să putem deconta succese similare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.