• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Octombrie , 2023

Lume, lume...hai la târg!

 

𝐓𝐚̂𝐫𝐠 𝐝𝐞 𝐒𝐟𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐮 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 - 𝟐𝟏-𝟐𝟐 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, între orele 𝟏𝟐:𝟎𝟎-𝟏𝟕:𝟎𝟎

În credința populară, anul este împărțit în două anotimpuri: vara și iarna. Dacă Sf. Gheorghe închide iarna și înverzește întreaga natură, Sf. Dumitru desfrunzește codrul și permite instalarea frigului. Pornind de la cele două repere, dacă de Sângiorz am marcat începutul sezonului de vizitare, acum a venit momentul să marcăm închiderea sezonului de vizitare a căsuțelor din satul de pe Dealul Florilor cu sărbătoarea de Sâmedru, ultima și cea mai importantă sărbătoare a toamnei.

Târgul de Sf. Dumitru", aflat la a VI-a ediție, sărbătorește bogăția toamnei din satele Maramureșului cu bucate alese, roade dintre cele mai gustoase, must dulce și muzică autentică.

Copiii sunt așteptați să participe la atelierele pregătite special pentru ei: despănușat porumb, stors struguri, înșirat poame, în timp ce părinții pot cumpăra direct de la producători provizii pentru iarnă, dar și produse dintre cele mai frumos meșteșugite de la meșterii populari.

Atât sâmbătă, cât și duminică, publicul prezent se va putea bucura de momente artistice susținute de elevii Școlii Populare de Artă Baia Mare și de elevii de la Palatul Copiilor Baia Mare.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

𝐏𝐫𝐞𝐭̦ 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭: 𝟓 𝐥𝐞𝐢; 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝟏𝟐 𝐚𝐧𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢: Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Liviu Borlan" Maramureș, Organizația de Management a Destinației Maramureș, Palatul Copiilor Baia Mare, Comuna Groși

𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞: Baia Mare, str. Dealul Florilor, nr.1

 

    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.