• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Februarie , 2019

Lulu, „omul care sfidează moartea”

La prima vedere e un bătrânel simpatic pe care cu greu îl integrezi într-o categorie de vârstă. De fapt, Lulu Ionescu e mai mult de atât. A fost supranumit de cei care l-au cunoscut „omul care sfidează moartea”.
S-a născut cu o boală foarte gravă și avea o speranță de viață de numai câțiva ani, însă a reușit să ui­mească lumea medicală prin longevitatea sa. De fapt, Lulu a ajuns la Centenar și a stârnit interesul unei echipe de la National Geographic, care a venit în Ma­ramureș și a prezentat lumii întregi acest caz medical inedit.
Povestea lui e aparent tristă. Lulu Ionescu a ajuns la Poienile de Sub Munte în anul 1959, iar de atunci niciun apar­ținător nu s-a interesat de soarta sa, angajații centrului și cadrele medicale fiind singura lui familie. Atunci când a venit la Centru nici nu se știa cum îl cheamă. Nu a fost găsit în nicio bază de date. Era o persoană fără identitate. Dar, pentru că răspundea la numele de Lulu, dat de unul dintre angajaţi în momentul sosirii la Poienile de sub Munte, i s-a dat această identitate, eliberându-i-se o carte de identitate pe numele de Lulu Ionescu.

În 14 februarie, Lulu a împlinit 100 de ani. Iar Centrul de Îngrijire și Asis­tență Poienile de Sub Munte, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copi­lului Maramureș l-a sărbătorit cum se cuvine.
Alături de directorul general al DGASPC, Alina Coste Mădăras, personalul centrului și consilierii județeni Ioan Buda, Sorin Șunea și Gicu Timiș, l-au aniversat pe Lulu Ionescu, căruia i-au pregătit un tort și câteva cadouri surpriză. Toți cei prezenți, dar și consilierii județeni din cadrul Comisiei pentru sănătate, muncă și solidaritate, familie și asistență socială i-au urat sănătate și i-au cântat beneficiarului tradițio­nalul „La mulți ani!”. La acest eve­niment a fost prezent și primarul comunei Poienile de sub Munte, Ștefan Oncea.
Seniorul aniversat nu a fost uitat nici de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Pe lângă toate urările de bine și de multă sănătate transmise, șeful administrației jude­țene a dorit să marcheze cen­te­­narul beneficiarului, oferindu-i o di­plomă aniversară care i-a fost înmânată lui Lulu Ionescu, de către directorul DGASPC Mara­mureș, Alina Coste Mădăras.

 

 

„Este un moment emoționant, pentru că, pe lângă vârsta înaintată, Lulu este și un om cu caracter puternic și o dorință de a trăi extraordinară. El e dovada vie că omul poate învinge orice obstacol în viață. Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în activitatea centrului, precum și conducerii Consiliului Județean Maramureș, președintelui Gabriel Zetea și consilierilor județeni pentru preocuparea constantă față de necesitățile beneficiarilor instituției noastre”.

Alina Coste Mădăras

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.