• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 August , 2015

Lucrările la tronsonul de drum Valea Hotarului – Iapa sunt în grafic, responsabilii de şantier spun că se vor finaliza până în noiembrie

Lucrările la tronsonul de drum Valea Hotarului – Iapa se încadrează în grafic. Demarate la începutul lunii aprilie, acestea au ajuns într-un stadiu de execuţie de peste 30%. Responsabilii de şantier sunt încrezători că până în luna noiembrie acestea vor fi finalizate, iar sighetenii care locuiesc aici vor beneficia de apă, canalizare şi un drum asfaltat.

 
 

Utilajele acţionează la foc continuu de câteva luni. Mare parte din canalizare a fost deja executată, urmând ca în curând să fie asfaltat drumul.

„Momentan se lucrează la racordurile de la canalizare. O să urmeze perioade mult mai dificile din privinţa închiderii drumului, deci a traficului, pe perioada montării separatoarelor de nămol şi grăsimi, poate chiar săptămâna aceasta. Lucrările sunt executate în proporţie de vreo 30%, ţinând cont că valoarea mare a lucrării constă în asfaltare, care încă nu a început”, a spus Vasile Bologa, dirigintele de şantier.

 

Tot pe parcursul următoarelor zile se va instala şi reţeaua de apă, mult râvnită de către localnici, dat fiind faptul că au avut o problemă mereu în această privinţă.

„De săptămâna viitoare, muncitorii vor începe să monteze bordurile, partea de canalizare menajeră, cea pluvială fiind 99% finalizată, iar reţeaua de alimentare cu apă va începe zilele următoare”, a mai arătat Vasile Bologa.

Contractul de finanţare prin Programul operaţional regional 2007 - 2013 Axa prioritară 2, pentru proiectul intitulat „Modernizarea străzii Valea Hotarului- Iapa”, a fost semnat în data de 30 ianuarie 2014, de către reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord - Vest şi primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş. Proiectul are ca scop reabilitarea infrastructurii străzii Valea Hotarului - Iapa şi introducerea reţelei de canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 6 milioane de lei şi are o durată de implementare de 11 luni. Se va extinde reţeaua de apă şi canal şi se va reabilita drumul principal care începe de la intersecţia cu DN 19 până la şcoală. În prima etapă a acestui proiect vor intra în lucru strada principală şi câteva străzi adiacente. Lucrările au demarat la sfârşitul lunii aprilie şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.