• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

Lucrările în cartierele Iapa şi Valea Hotarului înaintează cu repeziciune, locuitorii se arată încântaţi de acest proiect

Lucrările în cartierele Iapa şi Valea Hotarului înaintează cu repeziciune. Primul strat de asfalt a fost turnat pe o porţiune considerabilă de drum, iar cetăţenii care locuiesc în zonă sunt din ce în ce mai mulţumiţi de calitatea lucrărilor.

 

 

Dacă lunile trecute erau destul de reticenţi şi se declarau deranjaţi de disconfortul creat de şantier, acum, la vederea primului strat de asfalt, sighetenii se declară încântaţi de cum evoluează acest proiect şi de strada pe care o vor avea în curând. Aceştia spun că nu se aşteptau la lucrări atât de bine făcute, dar că autorităţile i-au surprins cu proiectul pe care l-au gândit. Faptul că pot să circule pe stradă chiar şi în papuci de casă le creează o bucurie imensă şi îi face să uite de dificultăţile întâmpinate pe perioada lucrărilor.

 

„Ne bucurăm foarte mult şi o să fie foarte frumos. Este foarte bine, exact aşa cum ne-am dorit. Ne bucurăm de asemenea şi pentru apă şi canal, deoarece am suferit mult şi din această cauză, acum sperăm că o să fie bine. Acum putem să circulăm pe stradă şi în papuci de casă. În sfârşit nu va mai fi praf vara şi noroi toamna, scăpăm!”, a declarat o femeie care locuieşte pe strada Iapa.

 

O altă femeie îşi aminteşte cu groază de greutăţile prin care au fost nevoiţi să treacă locuitorii acestei străzi de-a lungul timpului, în special pe perioada verii, când mai era şi secetă. Atunci era greu din două puncte de vedere: atât din pricina faptului că nu aveau apă, cât şi din cauză că era foarte mult praf, drumul fiind într-o stare destul de proastă şi foarte circulat de maşini.

 

„Acum putem să zicem că ni se face un lucru de calitate, avem şi noi un primar ce ne face un lucru bun. Ne place. Cât praf am înghiţit vara trecută...nici hainele nu le puteam întinde afară, după ce că nu era apă de spălat”, spune o altă sigheteancă.

 

Cu toate că nu de puţine ori, pe perioada lucrărilor, oamenii de aici au fost revoltaţi din cauza faptului că li s-a creat un anumit disconfort, în final totul e bine când se termină cu bine. Sighetenii spun că rezultatul este cel care contează.

„Între toate lucrurile mai puţin bune s-au făcut şi lucruri bune. Se va putea circula oricum, şi pe jos, că avem trotuare frumoase, şi cu maşina. Putem spune că strada noastră e mai frumoasă decât multe altele din centrul oraşului. Nici nu ne-am gândit noi că aici ar putea să fie aşa ceva. Abia aşteptăm finalul anului să vedem gata lucrările, că vedem că se apropie de final”, mai spune sigheteanca.

 

Un alt locuitor spune că primele rezultate ale lucrărilor sunt promiţătoare şi la nivelul la care sighetenii de pe această stradă şi-au dorit mereu. În ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor, deocamdată cetăţenii nu au certitudinea că vor fi gata la timp. Îşi pun însă toată nădejdea în autorităţi, care fac tot posibilul ca acest lucru să se întâmple, iar iarna să îi prindă cu un drum la standarde europene.

„O să vedem pe când va fi gata, că deocamdată e în construcţie, nu putem zice nimic. S-a făcut bine până acum, numai să se ţină de promisiuni. Sperăm să termine pentru că atunci când va începe îngheţul va fi foarte dificil. Omul trăieşte numai în speranţă, aşa că aşteptăm să fie gata la timp”, consideră un cetăţean.

Bărbatul recunoaşte că în prezent se circulă destul de greu din cauza utilajelor care acţionează de zor pe tot parcursul zilei, însă, admite el, nu se poate să existe un rezultat bun fără un şantier pe măsură.

„Acuma se circulă greu, în condiţii de şantier, dar trebuie înţeles şi faptul că nu se poate lucra altfel deoarece drumul este îngust, sunt curţi, uliţe. Sperăm că va fi bine”, a mai declarat bărbatul.

 

Cei care locuiesc pe uliţele adiacente celor două străzi sunt supăraţi de faptul că nu pot circula cu autoturismele până în capătul străzii. Ei nu sunt deloc îngăduitori cu muncitorii, iar nemulţumirea lor este mai presus de rezultatul final al lucrărilor, pe motiv că oricum nu vor beneficia de apă şi canal, întrucât zona în care ei locuiesc nu este cuprinsă în proiect. Nici faptul că vor ajunge mai rapid în centrul oraşului nu pare să îi motiveze în a fi mai indulgenţi şi a accepta disconfortul creat în momentul de faţă, care se va încheia cu un asfalt de înaltă calitate şi utilităţi puse la dispoziţie locuitorilor de pe străzile Iapa şi Valea Hotarului.

 

„Noi locuim acolo sus, departe. La noi nu o să se asfalteze, numai aici pe drumul principal. Acuma nu se poate circula. Am venit cu autobuzul şi s-a întors înapoi că nu poate urca mai sus. Aşteptăm să vină ceva maşină să putem merge până acasă”, mărturiseşte o femeie.

 

Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015. Săptămâna trecută, edilul local al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a făcut o vizită  în cartierul Iapa pentru a sta de vorbă cu responsabilii de lucrări şi spre a urgenta execuţia acestora pentru a putea fi finalizate înainte de începerea iernii.

 

„Cine ştie cum va fi şi dacă o să-l termine. Dacă într-o vară întreagă, trei kilometri de drum nu s-au putut finaliza, nu ştim dacă va fi gata până la sfârşitul anului. La noi, acolo sus, nici apa nu se bagă”, este de părere o altă localnică.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.