• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Martie , 2017

Lucrările din cadrul proiectului „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare” au fost finalizate

Finele lunii martie va rămâne, cu siguranţă, în istoria judeţului, datorită finalizării lucrărilor unui proiect cu impact major asupra dezvoltării Maramureşului: „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Internaţional Baia Mare”. Practic, primul pas pentru redeschiderea aeroportului a fost făcut.

 

Joi, 30 martie, la sediul Regiei Autonome Aeroportul Interna­țio­nal Baia Mare, a avut loc con­ferinţa finală a proiectului „Ex­tin­dere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Interna­ţional Baia Mare”.
Importanţa majoră a acestui proiect pentru judeţul nostru a fost demonstrată şi de numărul mare de participanţi la eveniment: subprefectul Gavriş Arde­lean, vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean Maramureş, Doru Ioan Dăncuş, şefi ai instituţiilor deconcentrate, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, An­ton Ardelean, reprezentanții constructorului, reprezentanți mass-media și, bineînțeles, staff-ul din conducerea Aeroportului, în frunte cu directorul Do­rin Buda și directorul tehnic și ma­nager de proiect Octavian Cudalbu.

În deschiderea evenimentului, directorul general al Regiei Autonome Ae­roportul Internaţional Baia Mare a anunţat finalizarea lucrărilor cuprinse în cadrul proiectului „Extindere şi mo­dernizare suprafeţe aeroportuare la Aeroportul Internaţional Baia Mare” şi le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi în special constructorului, Asocierea Strabag AG – SC Consitrans SRL:

„În sfârşit am ajuns la ziua în care putem să vă spu­nem că lucrările din proiectul de «Ex­tindere și modernizare a suprafe­ţe­lor aeroportuare la Aeroportul Interna­ţio­nal Baia Mare» au fost finalizate. Toate componentele majore ale acestei inve­stiţii au fost finalizate, respectiv devierea râului Băiţa, execuţia noului drum comunal, execuţia acelui pod peste râul Băiţa şi execuţia noii piste şi extinderea acesteia, astfel că, în prezent, pista Aeroportului nostru are o lungime de 2150 de metri, o lăţime de 45 de metri şi un indice de portanţă PCN-ACN la valoarea de 57. Această investiţie nu s-ar fi putut realiza dacă nu ar fi existat o echipă de oameni profe­sionişti, inimoşi şi implicaţi care, ală­turi de echipa din cadrul Aeroportului, a reuşit să ducă la bun sfârşit această investiţie, motiv pentru care le mulţumesc tuturor”.   

Apoi, a luat cuvântul dirigintele de şantier, inginerul Mircea Dănilă care, împreună cu Cristian Moldovan, a supervizat din punct de vedere tehnic acest proiect, şi care a vorbit despre complexitatea lucrărilor. 

Subprefectul Gavriş Ardelean a vorbit, de asemenea, despre importanţa acestui proiect şi a arătat că speră ca Aero­portul Internaţional Baia Mare să fie operaţional în cel mai scurt timp.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Ioan Dăncuş, a declarat că: „Lucrările sunt finalizate, motiv pentru care trebuie să mulţumim constructorului, îi felicit şi pe colegii din Consiliul Judeţean Maramureş care, la finele anului 2015, au avut curajul să-şi asume acest contract, şi îl felicit pe domnul director Dorin Buda care, de asemenea, şi-a asumat această lucrare foarte importantă pentru judeţul nostru. Vă asigur de întregul sprijin al condu­cerii executive a Consiliului Judeţean”.
Primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, Anton Ardelean, a vorbit despre bene­ficiile investiţiei pentru localitatea pe care o conduce.  Iar reprezentantul constructorului, Radu Mărieş, a spus că lucrarea a fost o provocare pe care constructorul a trecut-o cu bine, cu spriji­nul dirigintelui de şantier şi a beneficiarului. 

Vineri, 31 martie, a avut loc recepţia lucrărilor din cadrul contractului „Servicii de întocmire proiect tehnic, detalii de executie, documentaţii în vederea obținerii avizelor, acordurilor şi autorizațiilor, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata de realizare a lucrărilor”, precum şi exe­cuţia lucrărilor de „Extindere şi mo­dernizare suprafeţe aeroportuare la Aeroportul Internaţional Baia Mare”,  încheiat cu Asocierea Strabag AG – SC Consitrans SRL. Acum, în cel mai scurt timp, urmează ca Aeroportul Interna­ţional Baia Mare să devină din nou operaţional, iar autorităţile să rezolve spinoasa problemă a finanţării.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.