• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Octombrie , 2014

Lucrările de modernizare pe strada Gheorghe Lazăr sunt în stadiu avansat

La mijlocul lunii septembrie, Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei a demarat lucrările de modernizare a străzii Gheorghe Lazăr, lucrări cuprinse într-un proiect ce se desfăşoară pe parcursul a trei ani. Acestea au avansat destul de mult, urmând ca asfaltul proaspăt să fie turnat în cel mai scurt timp.

Lucrările constau în refacerea terasamentelor şi turnarea unui nou strat de asfalt, atât pe partea carosabilă, cât şi pe trotuare. Finanţarea este asigurată din bugetul local şi se află pe lista de investiţii a Primăriei. Iniţial, strada a fost evaluată de proiectant la valoarea de 3,3 milioane de lei, iar în urma licitaţiei s-a stabilit o sumă de 2,7 milioane. Firma care se ocupă de execuţie a început bine. În prezent, lucrările sunt într-un stadiu destul de avansat, iar utilajele acţionează de zor pe acest tronson.

 

„După cum se poate observa, se lucrează intens pe strada Gheorghe Lazăr din municipiu, acolo unde Primăria Sighet a iniţiat reabilitarea acesteia. Până în prezent s-a acţionat pentru decopertarea părţii carosabile, s-a aşezat balast şi piatră spartă în strat de 4 centimetri, s-a tasat, iar mai apoi urmează să fie turnat asfaltul proaspăt”.

 

Alte două străzi din municipiu vor fi asfaltate anul viitor şi în 2016. Proiectul prevede ca anul viitor să fie realizată o bună parte din strada Szilagyi Istvan, urmând ca în 2016 să fie finalizată şi această stradă şi de asemenea să fie reparată şi strada Lucian Blaga.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.