• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Aprilie , 2015

Loteria premiilor mici

Numărul bonurilor câştigătoare la loteria ANAF creşte pe zi ce trece, iar cuantumul premiilor scade. Potrivit ultimelor date, numărul bonurilor depuse deja la administraţiile financiare, ar fi depăşit 6.000. În acest caz, câştigul va fi undeva la 150-160 lei per bon. Ultima zi de depunere a bonurilor va fi 13 mai, aşa că premiile au şanse să scadă sub 100 de lei.

 
 
Etapele desfăşurării Loteriei bonurilor fiscale
 

Pentru început se pregătesc urnele, bilele şi cântarul pentru trageri (efectuate de coordonatorul tragerii). Mai apoi, este verificată integritatea bilelor, numărul şi aşezarea lor în toate seturile de bile care pot fi folosite la tragere. Potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, se alimentează urnele cu curent electric şi se verifică integritatea şi funcţionarea urnelor prin efectuarea de teste cu bile.

După ce urnele au fost verificate este scos cântarul din seif şi se poziţionează pe masa unde va fi efectuată cântărirea cu minimum o oră înaintea procesului de cântărire (pentru aclimatizare şi autocalibrare), apoi se calează (aşezarea la orizontală).

Sunt cântărite bilele în prezenţa Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale (comisia de tragere) şi sunt pregătite toate urnele de tragere (inclusiv cele de rezervă).

 

Extragerea variantelor câştigătoare pentru Loteria bonurilor fiscale

 

Se introduc bilele în urne în prezenţa comisiei de tragere pentru fiecare fază a Loteriei bonurilor fiscale, după cum urmează:

- etapa I - bilele 1, 2, 3 ... 12 aferente lunilor care participă (pentru extragerile ocazionale organizate pentru minimum două luni) - urna Venus/Topaze;

- etapa II - bilele de la 1 - 28/29/30/31 (reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferent lunii pentru care se efectuează extragerea) - urna Venus;

- etapa III - bilele de la 0 - 9 (pentru extragerea cifrelor reprezentând valoarea totală a bonului fiscal) - trei boluri ale urnei Topaze.

 

Coordonatorul activează tabloul de comandă al urnei şi se selectează numărul de bile care urmează să fie extras, aferent fiecărui joc.

Se extrag în prezenţa comisiei de tragere bilele corespunzătoare pentru fiecare etapă:

- etapa I = 1 bilă (luna bonului) - în cazul extragerilor ocazionale;

- etapa II = 1 bilă (ziua bonului);
- etapa III = 3 bile (valoarea bonului)
 

După terminarea tragerilor sunt semnate procesele-verbale de către membrii comisiei de tragere şi sunt verificate de către coordonatorul tragerii împreună cu preşedintele comisiei de tragere (în cazul apariţiei de greşeli în completare atât în timpul tragerii, cât şi după tragere, este înlocuit respectivul proces verbal).

După verificarea proceselor-verbale, acestea sunt predate reprezentantului C.N.L.R. - S.A. în vederea transmiterii, în prima zi lucrătoare ulterioară datei extragerii, atât în format letric, cât şi electronic, către Serviciul de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă din cadrul M.F.P., respectiv către Serviciul comunicare relaţii publice şi mass-media din cadrul A.N.A.F.

Se predă plicul cu procese-verbale, sigilat şi ştampilat de către coordonator, reprezentantului A.N.A.F. /M.F.P, după caz.

Se depozitează bilele şi cântarul în seif, după care acesta se închide şi se sigilează.

Se asigură urnele cu prelate de protecţie.
Se opreşte alimentarea cu curent electric a urnelor.
 
Ce se întâmplă dacă urna se strică
 

În cazul în care urna se defectează în timpul probelor premergătoare tragerii, tragerile se efectuează cu urna de rezervă şi cu setul de bile corespunzător.

În situaţia în care urna se defectează în timpul extragerii bilelor, numerele deja extrase sunt validate şi se reporneşte procesul de extragere pentru bilele rămase, iar dacă nu se reuşeşte acest lucru, se va continua extragerea folosindu-se urna de rezervă şi setul de bile corespunzător acesteia, cu menţiunea că în canalul colector se vor introduce bila/bilele deja validată/e.

Dacă o urnă se blochează după selectarea unei bile, iar aceasta nu mai poate fi extrasă, numărul bilei se validează. Se reporneşte urna, iar dacă nici această operaţiune nu reuşeşte, se trece la urna de rezervă cu setul de bile corespunzător, cu menţiunea că în canalul colector se vor introduce bilele deja validate.

Orice alte incidente tehnice neprevăzute sunt soluţionate în funcţie de posibilităţile existente astfel încât să se asigure finalizarea tragerii.

 
 

Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali. În cazul în care nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

 

LOTERIA BONURILOR FISCALE va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

 

Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc în iulie. Regulamentul Loteriei stipulează că extragerile vor avea loc lunar, în prima duminică de după data de 15, şi că pot fi organizate şi ocazional, de sărbători.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.