• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Februarie , 2016

Localnicii cer organizarea unui referendum pentru a reaşeza graniţele teritoriale între Vad şi Sighet

Localnicii din Vadu Izei cer organizarea unui referendum pentru a reaşeza graniţele teritoriale între Vad şi oraşul cu care se învecinează. La fel ca şi în cazul Dragomireştiului şi al Tăuţilor Măgherăuş, oamenii sunt nemulţumiţi de impozitele şi taxele mari pe care trebuie să le plătească conform noului Cod Fiscal. Datorită construcţiilor din ultimul an, unele case din Vadu Izei sunt pe teritoriul Sighetului şi invers, iar oamenii trebuie să plătească impozite ca şi cum ar fi orăşeni.

 

În ultimii 50 de ani oamenii au plătit impozitele la primăria din localitate, dar odată cu schimbarea Codului Fiscal aceştia au fost chemaţi să îşi achite taxele în municipiu. Conform noilor reglementări, oamenilor li s-a dublat impozitul. Aceştia au strâns semnături pentru organizarea unui referendum şi urmează să se întâlnească cu prefectul judeţului, Anton Rohian, pentru a primi acordul.

 

„S-au prezentat 480 de persoane cu un tabel, fiecare a semnat pe tabel, persoane care nu sunt de acord să îşi treacă terenurile la Sighetu Marmaţiei motivând că nu pot să acceseze un fond european fiindcă aparţin de oraş, al doilea motiv este că ei plătesc de 50 de ani impozitul la Vad după terenul respectiv, ei şi acum vin şi îl plătesc aici”, a precizat Petru Vlaşin, primar Vadu Izei.

 

Marea nemulţumire a localnicilor este impozitul mare pe care trebuie să îl plătească. Aceştia au înaintat demersurile pentru organizarea unui referendum Instituţiei Prefectului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.