• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 28 Noiembrie , 2012

Lista valorilor mele

În perioada 19-25 noiembrie 2012, în România, a avut loc a XIII-a ediţie a „Festivalului Naţional al Şanselor Tale” – o săptămână a educaţiei permanente, ce s-a desfăşurat sub genericul „ Mediu social mai sigur pentru o educaţie mai performantă”.

 
 

La Şcoala gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare – director prof. Mureşan Grigore – s-a desfăşurat, în contextul amintit, luni, 19 noiembrie, activitatea intitulată „LISTA VALORILOR MELE”. Tematica activităţii s-a înscris în aria educaţiei civice şi a avut ca obiective:

- identificarea scalei de valori personale

- compararea cu valorile altora

- discutarea rolului pe care îl au valorile după care ne conducem viaţa.

 

Grupul ţintă l-au constituit elevii clasei a VIII-a B – diriginte prof. Bokor Istvan. Fiecare elev a primit o fişă care conţinea o listă de 12 valori din care urmau să fie selectate 5 valori, în funcţie de gradul de importanţă, de prioritate acordat de fiecare.

S-a lucrat pe trei grupe, iar după ce elevii au terminat de selectat valorile, în fiecare grupă s-a iniţiat o discuţie despre modul de selecţie a valorilor şi pe baza comparării s-a realizat un clasament al „valorilor grupului”, care a fost apoi prezentat clasei. Fiecare grupă a argumentat alegerea celor 5 valori în detrimentul celorlalte, apoi s-a realizat „clasamentul valorilor clasei”.

S-a subliniat impactul pe care îl au valorile, după care ne conducem asupra comportamentelor noastre şi a relaţiilor cu ceilalţi. Etapa următoare a activităţii a constituit-o alegerea de către elevi a câtorva valori pe care nu le-ar cuprinde deloc pe lista lor de priorităţi, aducând şi argumente în acest sens.

Li s-a cerut apoi elevilor să completeze lista celor 12 valori cu alte valori personale pe care nu le-au regăsit în listă.

Valorile au fost apoi enunţate în faţa clasei şi argumentate.

La final, s-a realizat un feed-back, în care elevii au relevat faptul că din activitatea desfăşurată au învăţat să se cunoască mai bine pe ei înşişi şi în acelaşi timp să-şi cunoască mai bine şi colegii.

Activitatea s-a desfăşurat în Centrul de Documentare şi Informare şi a fost coordonată de prof. Bedean Doina –bibliotecar – şi a mai avut ca participanţi direcţi la discuţii pe prof. Bandi Monika – director adjunct – şi prof. Cioară Cornel.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.