• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Noiembrie , 2016

Liliana Moga: „Relaţia dintre stat şi mediul de afaceri privită ca un parteneriat serios în programul de guvernare al PSD”

În programul de guvernare al PSD, relaţia dintre stat şi mediul de afaceri este privită ca un parteneriat corect, transparent, sănătos şi eficient, bazat pe predictibilitate, pe debirocratizare, pe simplificare, pe prevenţie, pe relaxare fiscală şi pe stimularea dezvoltării. În acest sens, dacă va avea încrederea cetăţenilor, PSD va propune înfiinţarea unui minister special pentru mediul de afaceri, Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului şi Turismului, a arătat consilierul judeţean Liliana Moga, candidat PSD pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

 

„Relaţia de parteneriat propusă de PSD are în vedere o frecvenţă de întâlniri trimestriale cu mediul de afaceri pe tipul de firme mici, mijlocii şi mari. Echilibrul în activitatea de control prevede informarea preventivă, care va cere ANAF să pună la dispoziţia tuturor agenţilor economici o listă cu societăţile comerciale care au înregistrat un comportament fiscal neadecvat cu partenerii lor de afaceri de pe lanţul de activitate. PSD consideră că managerii sau administratorii nu trebuie să mai piardă timp pentru a răspunde solicitărilor organelor de control ale statului, ci consultantul fiscal, contabilul, expertul, auditorul să fie cei care să interacţioneze cu instituţiile de control şi îşi asumă şi răspunderea”, a declarat Liliana Moga, candidat PSD pentru Senatul României.

 

În ceea ce priveşte stimularea garantării, PSD propune împrumuturi garantate de stat cu 80% pentru programele naţionale din agricultură, turism, construcţii dar şi alte domenii, precum şi împrumuturi pentru locuri de muncă create de firme în zonele cu şomaj ridicat. Aceste firme vor avea acces la credite în cuantum de 400 de mii de lei per angajat, la care statul garantează 80% din dobândă pentru o perioadă de angajare de minimum trei ani. Un alt program care este solicitat de ani de zile, atât de mediul de afaceri, cât şi de piaţa muncii şi care este foarte important, este corelarea sistemului de educaţie cu piaţa muncii din România.

În Programul Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului este prevăzută finanţarea unei structuri antreprenoriale la nivelul comunităţilor locale prin înfiinţarea a cel puţin un incubator, un parc industrial, un parc tehnologic cu un impact bugetar de 200 de milioane de euro anual.

 

„Ca măsuri de relaxare fiscală, PSD doreşte eliminarea celor 102 taxe nefiscale. Urmărim ca impozitul pe venit pentru salariaţi şi pentru pensionari care au veniturile mai mici de 24 de mii de lei pe an să fie 0, iar pentru cei cu veniturile mai mari de 24 de mii de lei anual, impozitul pe venit să scadă de la 16 la 10%. Sunt eliminate contribuţiile pentru şomaj, concedii, creanţe salariale şi risc de accidente.

Noi avem ca obiectiv dezvoltarea clasei de mijloc într-un mod serios şi sustenabil, salarii mari, dar în schimb atractivitatea pentru România să fie predictibilitatea, stabilitatea şi un mediu fiscal foarte, foarte atractiv. Avem în intenţie, într-un prim calup, 10 mii de start-up-uri, care înseamnă granturi de 100% până la 200 de mii de lei pe proiect pe antreprenor, cu o procedură simplificată, un SRL gratuit, 1 leu capital social, o zi pentru înfiinţarea firmei, o semnătură electronică gratuită şi un cont bancar gratuit. Depunerea şi aprobarea proiectelor va dura o zi, online. Sunt foarte mulţi tineri în România care au foarte multe idei, multă determinare, curaj, dar au două frâne, două lucruri care îi opresc să facă acest pas: nu au banii de început şi sunt îngroziţi să intre în labirintul complicat al sistemului public şi în birocraţie”, a declarat Liliana Moga, candidat PSD pentru Senatul României la alegerile din decembrie 2016.

 

 

„Sunt foarte mulţi tineri în România care au foarte multe idei, multă determinare, curaj, dar au două frâne, două lucruri care îi opresc să facă acest pas: nu au banii de început şi sunt îngroziţi să intre în labirintul complicat al sistemului public şi în birocraţie”

Liliana Moga, candidat PSD pentru Senatul României

 

 

Comandat de PSD Maramureş. Executat de New Media S.R.L. CUI MANDATAR FINANCIAR 11160007

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.