• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Iulie , 2014

Liderul PSD Maramureş, lobby eficient

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a avut zilele trecute discuţii la Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul de Externe pe proiecte punctuale şi de mare importanţă pentru judeţul nostru. „Am discutat despre DN 18, cele două tronsoane în suspensie, respectiv Baia Mare - Sighetu Marmaţiei şi Moisei - Iacobeni - Borşa.

 

Pe traseul Baia Mare - Sighet lucrările au demarat în această vară şi, deşi nu văd încă o desfăşurare de forţe şi zeci de maşini pe acest drum, am primit asigurări că, în maximum două săptămâni, ritmul execuţiei va fi unul mult mai alert, dat fiind memorandumul semnat de CNADNR cu firma AKTOR. În ceea ce priveşte tronsonul Moisei - Iacobeni, acolo unde contractul cu fostul executant, firma Shapir a fost deja reziliat, Regionala Cluj va interveni în următoarele două săptămâni în Moisei şi Borşa, pentru a pune în siguranţă traficul rutier. Iar aici nu ne referim la peticirea unor porţiuni, ci la reparaţii capitale. Baia Mare - Sighet are termen de finalizare vara anului 2015, iar Moisei - Borşa - Iacobeni ar trebui terminat la finalul anului următor”, a spus liderul judeţean al PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea.

 

Pe Drumul Naţional Baia Mare - Târgu Lăpuş, Regionala Cluj a făcut deja licitaţie pentru reabilitarea acestui tronson finanţat de la bugetul de stat în 2014, cu termen de finalizare în 2015.

„În ceea ce priveşte podul peste Tisa, la Sighetu Marmaţiei, s-a urcat deja pe SEAP procedura de licitaţie pentru achiziţionarea proiectului tehnic. Urmează discuţiile pe care Ministerul de Externe şi Guvernul României trebuie să le poarte cu partea ucraineană, deoarece acest proiect va fi finanţat prin fonduri europene, însă doar pe malul românesc”, a subliniat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea. Vicepreşedintele CJ Maramureş a amintit şi despre centura municipiului Baia Mare, care va fi reabilitată în urma trecerii celor două străzi din patrimoniul municipalităţii în cel al CNADNR.

 

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), condus de vicepremierul Liviu Dragnea este cel mai important proiect pentru finanţarea lucrărilor de aducţiune de apă, canalizare şi drumuri comunale. În Maramureş există aproximativ 80 de proiecte locale transmise către Consiliul Judeţean şi Ministerul Dezvoltării aflate în finanţare, iar în prima jumătate a acestui an, 130 de miliarde de lei vechi au intrat în economia reală a judeţului.

„Trebuie să cheltuim banii până la finalul lunii iulie 2014, când va fi rectificarea bugetară, iar eu am speranţa ca, pe lângă cei 25 de milioane de euro primiţi până acum, Maramureşul să absoarbă cel puţin alte 10 milioane de euro”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea. El a menţionat că, în această perioadă, din calitatea sa de reprezentant în executivul judeţean a efectuat vizite de lucru în teren la Coroieni, Vadu Izei, Suciu de Sus, Ulmeni etc. pentru a vedea stadiul de implementare al proiectelor şi evoluţia lucrărilor.

 
 

Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, a fost prezent la Orăştie, la sfârşitul săptămânii trecute, la şedinţa Comitetului Naţional Executiv al Partidului Social Democrat. Discuţiile s-au întins pe parcursul a trei zile şi, alături de liderii filialelor judeţene din ţară, s-au aflat toţi miniştri Guvernului Ponta.

„O apropiere a miniştrilor tehnocraţi de preşedinţii filialelor PSD din ţară este benefică şi constructivă. S-au dezbătut măsurile care au fost adoptate pentru îmbunătăţirea condiţiilor economice a celor care activează în mediul privat, iar aici vorbim despre reducea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit, scăderea facturilor la telefonie în roaming etc. Toate aceste rezultate sunt vizibile în macro-economia României”, a precizat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Preşedintele filialei judeţene a subliniat, însă, că atât el, cât şi colegii săi din ţară vorbesc şi din perspectiva aleşilor locali sau judeţeni, motiv pentru care îi interesează, în mod direct, cum simte creşterea economică fiecare român. „Foştii colegi de la PNL, de la PDL discută exclusiv politică în această perioadă: cine cu cine va fi înlocuit în consiliul local sau judeţean, cum se schimbă majorităţile, cine cu cine va face alianţă. Personal, consider că cei care ne-au dat votul pentru a-i reprezenta în administraţia locală sau judeţeană sunt prea puţin interesaţi de aceste aspecte, ei vor doar să ştie cum şi dacă va creşte nivelul de trai al fiecărui român”, a spus Zetea.

Referindu-se la calendarul PSD pentru perioada următoare, liderul filialei judeţene a social-democraţilor a declarat că întrunirea Consiliului Naţional al PSD va avea loc în 1 august 2014, dată la care, cel mai probabil, candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României va fi oficială.

„La Comitetul Naţional de la Orăştie am adus la cunoştinţa premierului Victor Ponta, precum şi a celorlalţi colegi prezenţi, că eu, personal, în Maramureş, nu ştiu cum aş putea să motivez membrii PSD să aleagă sau să susţină un alt candidat decât Victor Ponta”, a precizat preşedintele PSD Maramureş. În ceea ce priveşte calendarul judeţean al filialei din Maramureş, în intervalul august-septembrie vor fi organizate conferinţe locale în fiecare organizaţie, ca până la jumătatea lunii septembrie să fie stabiliţi delegaţii la Congresul Naţional al PSD.

 
 

„În ceea ce priveşte podul peste Tisa, la Sighetu Marmaţiei, s-a urcat deja pe SEAP procedura de licitaţie pentru achiziţionarea proiectului tehnic. Urmează discuţiile pe care Ministerul de Externe şi Guvernul României trebuie să le poarte cu partea ucraineană, deoarece acest proiect va fi finanţat prin fonduri europene, însă doar pe malul românesc”, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.