• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Decembrie , 2012

Licitaţia Mileniului

Uniunea Artiştilor Plastici Baia Mare a organizat a doua licitaţie de artă la restaurantul băimărean Millennium. Au fost oferite spre achiziţionare 53 de lucrări ale unora dintre cei mai bine cotaţi artişti băimăreni. În restaurantul „tapetat” cu tablouri frumoase au venit iubitori de artă, cunoscători, persoane publice, dar şi politicieni.

 
 
 

Preşedintele UAP Baia Mare, Laura Ghinea, ajutată de Ioan Anghel Negrean şi Dorel Topan, a prezentat modalitatea de licitaţie, a punctat scopul pentru care UAP organizează astfel de licitaţii.

Pe lângă faptul că sunt ajutaţi artiştii, se obţin fonduri pentru lucrarea de reabilitare a Coloniei Pictorilor. Nu în ultimul rând, se doreşte a se forma o piaţă de artă în municipiul de pe Săsar, oraşul cu cerul albastru, albastru de Baia Mare.

Tradiţia Şcolii de Pictură din Baia Mare obligă, iar pictori băimăreni se ridică la nivelul înaintaşilor, din punct de vedere a lucrărilor realizate mai este nevoie de consumatorii de artă plastică. Şi acţiunile UAP arată că lucrurile se mişcă într-o direcţie bună.

 

Evenimentul, devenit unul monden, a fost interesant şi bine receptat de cei care au onorat invitaţiile. Sigur, este loc şi de mai bine, şi de mai mulţi potenţiali clienţi. Organizarea a fost foarte bună, iar licitaţia a curs fără întrerupere până la prezentarea celor 53 de tablouri. Au fost vândute 15 dintre lucrări, printre care şi tabloul lui Adrian Ghenie, vedeta financiară a licitaţiei. Artistul, născut în Baia Mare, este unul din pictorii români bine vânduţi în lumea largă, la cote de zeci de mii de euro tabloul. Cel prezentat în licitaţie a fost vândut pentru suma record de 4000 de euro. Record pentru piaţa băimăreană. Lucrarea a fost achiziţionată de o doamnă misterioasă, nimeni nu ştia cine este, posibil şi datorită formatului acestor licitaţii (nu se oferă date despre cei care cumpără).

Este sigur că doamna a venit pentru acest tablou, ceea ce înseamnă că este un cunoscător.

 

Culoare, frumuseţe, sensibilitate, picături geniale în tablouri sau sculpturi oferite la preţuri, de multe ori, incredibil de mici. Artiştii băimăreni încurajează această formă de investiţie: arta.

A fost o seară agreabilă pe care dorim să o revedem în ediţii viitoare, deoarece Baia Mare are ce oferi, iar artiştii plastici se află în primul rând al ofertei băimărene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.