• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2013

Liceul Teoretic „EMIL RACOVIŢĂ” s-a remarcat prin originalitate la un eveniment educativ-lingvistic de anvergură internaţională

Vineri, 24 mai a prilejuit întrunirea într-un cadru festiv-competiţional a şapte echipe de liceeni, una dintre echipe fiind cea de la Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”, şi reprezentanţi ai şapte regiuni mondiale în care limba engleză are statut oficial: Marea Britanie, Statele Unite ale Americii (California, Texas, Tenessee), Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă.

 
 

În condiţiile unei popularităţi în creştere a limbii engleze pe mapamond, reprezentanţii Asociaţiei American International School of Transylvania, găzduiţi de Centrul de Afaceri Millenium, au organizat un eveniment relevant pentru experienţa cultural-lingvistică, socio-comunicativă şi creativ-artistică a tinerilor cooptaţi în această activitate, cu impact semnificativ asupra spectrului educativ extracurricular la nivel judeţean, recunoscut de către Inspectoratului Şcolar.

 

Acţiunea a fost întâmpinată încurajator de către primarul Cătalin Cherecheş, care a apreciat iniţiativa organizatorilor, implicarea şcolilor, dar mai ales interesul şi preocuparea tinerilor liceeni pentru dezvoltarea deprinderilor de comunicare în limba engleză şi a cunoştinţelor enciclopedice de interes anglofon.

În acest context, elevii liceului nostru au concurat cu tineri de la alte licee şi colegii băimărene de prestigiu pe parcursul a celor patru probe de cunoştinţe şi aptitudini, respectiv: limba engleză (recunoaşterea particularităţilor idiomatice şi de accent specifice ţărilor-target din concurs), creativitate (moment artistic original), cultură şi civilizaţie (istorie, geografie, artă, literatură), şi lifestyle (stereotipuri socio-economice şi tradiţii). A fost un prilej binevenit prin care tinerii s-au simţit motivaţi să se documenteze şi să coopereze, in scopul de a demonstra spiritul de grup şi puterea cunoaşterii.

 

Momentul care s-a bucurat de cea mai mare popularitate atât din partea participanţilor, cât şi din partea juriului a fost proba de originalitate, prilej cu care fiecare echipă a urmărit să impresioneze auditoriul prin evocarea unor elemente specifice de cultură pentru fiecare zonă reprezentată în viziune artistică. S-au remarcat costumaţiile autentice, ritmurile muzicale şi coregrafiile, compoziţiile şi intepretarea scenică.

La această probă, juriul a apreciat prestaţia elevilor de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, coordonaţi de profesorii Carmen Petrean şi Rodica Constantinescu, prin punctajul cel mai mare, pentru sceneta în care au concentrat un areal complex de stereotipii texane, în tonuri umoristice, accente şi atitudini specifice, precum şi costumaţie de cowboy.

Momentul a fost apreciat indeosebi de reprezentanta statului Texas, care i-a felicitat pe tinerii artişti pentru ingeniozitate şi sugestivitate în evocarea realităţilor texane.

 

Director, Mariana Pop

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.